Meteorologi varoittaa – kadut ovat nyt erittäin liukkaita: ”Mietin aamuyön aikana, että pitäisikö jalankulkijoita lähteä varoittamaan” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Meteorologi varoittaa – kadut ovat nyt erittäin liukkaita: ”Mietin aamuyön aikana, että pitäisikö jalankulkijoita lähteä varoittamaan”

Katujen petollinen liukkaus saattaa yllättää tänään jalankulkijan.

29.11.2018 8:27

Viime yönä lämpömittarin lukema laski kymmenen pakkasasteen tienoille paikka paikoin myös Etelä-Suomessa.

Lämpötilojen lähtiessä yön tuntien kuluessa lauhtumaan, oli Ilmatieteen laitoksen päivystävällä meteorologilla mietittävää.

– Mietin aamuyön aikana, että pitäisikö jalankulkijoita lähteä varoittamaan liukkaista kaduista, meteorologi Juha Tuomola sanoo torstaiaamuna.

Tuomola kertoo, ettei jalankulkijoita olla toistaiseksi varoitettu katujen liukkaudesta, mutta varoitus saatetaan mahdollisesti vielä antaa, sillä paikoitellen pääkaupunkiseudulla ja länsirannikolla todella koitti torstaina liukas aamu.

Jalankulkijat ovat joutuneet noudattamaan työmatkoillaan varovaisuutta. Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että liukasta voi olla tänään rannikkokaupunkien kantakaupungeissa.

– Olen kyllä kuullut, että paikoin on ollut aamulla liukasta, esimerkiksi Helsingin keskustassa. Havaintoja liukkaista kaduista on kuitenkin vielä vähän huonosti, Tuomola pohtii.

Helsingin Kallio aamulla.­

Lapissa on tänään pakkasta paikoin yhdeksän astetta. Idässä ja Keski-Suomessa päästään paikoitellen viiteen pakkasasteeseen. Lännessä ja etelässä puolestaan ollaan nollan vaiheilla ja hieman jopa plussan puolella, Tuomola kertoo.

Autoilijoille liukkaasta ajokelistä on annettu paikoin varoitus Pohjois-Suomessa.

Pielisjoen maisemaa keskiviikkoiltana.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?