21-vuotias mies raiskasi 14-vuotiaan kylpyhuoneessa – tarjosi ennen tekoa uhrilleen kannabista - Kotimaa - Ilta-Sanomat

21-vuotias mies raiskasi 14-vuotiaan kylpyhuoneessa – tarjosi ennen tekoa uhrilleen kannabista

Netin keskustelupalstoilta alkanut yhteydenpito 21-vuotiaan miehen ja 14-vuotiaan tytön välillä johti törkeään raiskaukseen ja törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

28.11.2018 21:01

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi Abdulhamid Akram Hamid Al-Mustafjin teoista kolmeksi vuodeksi vankeuteen. Tuomittu määrättiin maksamaan uhrilleen 5000 euron kärsimyskorvaukset ja 4000 euroa tilapäisestä haitasta.

Viime tammikuussa Abdulhamid Al-Mustafjin ja 14-vuotias tyttö tapasivat yksityisasunnolla Lahdessa. Asunto oli miehen kaverin käytössä. Paikalla oli myös tytön kaksi ystävätärtä. Osapuolet olivat sopineet tapaamisesta aiemmin.

Ennen tekoa paikalla olleet polttivat yhdessä kannabissätkää, joka kiersi ringissä suusta suuhun.

Mies halusi tytön mukaansa kylpyhuoneeseen, mutta tyttö kieltäytyi. Kun mies alkoi mököttää, suostui tyttö lähtemään hänen mukaansa. Kylpyhuoneessa mies pakotti tytön suuseksiin tämän vastustelusta huolimatta.

Tyttö kertoi myöhemmin äidilleen mitä oli tapahtunut. Hän avautui tapahtumista myös kouluterveydenhoitajalle. Tytölle aiheutui tapahtuneesta traumaperäinen stressireaktio, johon liittyi mm. keskivaikea masennus.

Tuomittu kiisti käräjäoikeudessa syytteen ja oli sitä mieltä, että hän oli ainoastaan halannut tyttöä ja asunnolla oli poltettu vain tupakkaa. Miehen mukaan kylpyhuoneessa ei edes käyty eikä hänen ja tytön välillä tapahtunut mitään seksuaalista.

Todistajana kuultiin asunnolla ollutta syytetyn maanmiestä ja tytön ystävätärtä, jotka kertoivat oikeudessa kannabiksen polttamisesta. He kertoivat myös syytetyn ja tytön menneen kylpyhuoneeseen, jossa olivat olleet puolisen tuntua. Maanmies kertoi lisäksi, että syytetty oli tekoiltana kertonut yksityiskohtaisesti harrastamastaan suuseksistä kylpyhuoneessa.

Todistajien kertomuksiin perustuen oikeus ei uskonut syytetyn puheita. Vessasta löytyi lisäksi todistusaineistoa, joka puhui seksuaalitekojen puolesta. Tytön kertomuksesta oikeus piti yksityiskohtaisena ja luotettavana.

Oikeuden näkemyksen mukaan törkeäksi raiskauksen tekee mm. suuri ikäero ja se että kyse oli lapsesta, jolle ennen tekoa mies tarjosi huumausainetta.

Tuomitulla ei ollut ennestään rikosrekisteriä. Valtio maksaa miehen vajaan 4000 euron oikeudenkäyntikulut. Häneltä peritään tytön asianajokulut, jotka ovat myös lähes 4000 euroa.

Käräjäoikeus ratkaisi jutun keskiviikkona. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?