Raudoitettiin Hämeenkadulla: 18-vuotiaan Jenna Lepomäen tappaja taas tuomiolla rikoksista Tampereella

Julkaistu:

Jenna Lepomäen, 18, taposta tuomittu Joona Hasselqvist, 26, on tuomittu Tampereella muun muassa varkaudesta ja huumausainerikoksesta.
Jenna Lepomäen tappo on yksi lähimenneisyyden kuohuttavimmista henkirikoksista. Käräjäoikeudessa tekijät tuomittiin murhasta. Turun hovioikeudessa teko muuttui tapoksi, ja toinen tuomituista vapautui saman tien, ja nyt päätekijäkin kulkee vapaana.

Kaksi alle 20-vuotiasta miestä houkutteli taannoin nuoria naisia huvilalle Fuengirolaan Espanjaan. Tarkoitus oli myydä tytöt parittajille sekä käyttää heitä huumekuriirina. Poikien tarkoitusperistä tietämätön Jenna Lepomäki lähti innoissaan elämänsä ensimmäiselle ulkomaan matkalle kesäkuussa 2011.

Henkirikoksen päätekijä Joona Hasselqvist rehvasteli, että Jennan avulla tehdään vielä paljon rahaa. Tyttö ei kuitenkaan suostunut siihen, mihin pojat yrittivät häntä pakottaa.

Jennan olo Fuengirolan huvilalla kävi tukalaksi. Hän soitti 13 hätäpuhelua, ja lopulta poliisi haki tytön ja majoitti hänet turvalliseen paikkaan.

Joona Hasselqvist onnistui houkuttelemaan tytön takaisin huvilalle. Siellä hän surmasi tytön kolmella puukoniskulla sekä kuristamalla elokuussa 2011.

Makuupussiin kääritty ruumis kätkettiin läheiseen metsään, ja se löydettiin vasta lokakuussa 2011.

Elokuussa 2012 mieskaksikko tuomittiin elinkautisiin vankeusrangaistuksiin murhasta. Turun hovioikeudessa teko muuttui tapoksi. Joona Hasselqvist sai 12 vuotta. Teossa avustanut Joel Lilo sai kuusi vuotta avunannosta. Nuorena henkilönä Lilon täytyi istua vain kaksi vuotta, ja heti tuomion jälkeen hän käveli vapaana miehenä ulos vankilan portista.

Vapaana on myös Joona Hasselqvist. Perjantaina hänet tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa sakkorangaistukseen varkaudesta, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja murtovälineen hallussapidosta.

Hasselqvist oli ottanut Tampereen Sokoksella haltuunsa 90,90 euron arvoisen olkalaukun, mennyt sen kanssa sovituskoppiin ja poistanut hälyttimen.

Vartijat tavoittivat laukkuvarkaan Hämeenkadulla. Kiinni otettaessa Hasselqvist teki ankarasti vastarintaa. Hänet jouduttiin raudoittamaan usean vartijan toimesta. Teoistaan hän sai 55 kappaletta 12 euron päiväsakkoja eli yhteensä 660 euroa.