Raskaana ollut Anni Törn kuoli kylpyhuoneeseen – miesystävälle syyte taposta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Raskaana ollut Anni Törn kuoli kylpyhuoneeseen – miesystävälle syyte taposta

Heinäkuussa Savonlinnassa henkirikoksen uhriksi joutuneen Anni Törnin surmaajalle on juuri luettu syytteet taposta ja hautarauhan rikkomisesta Etelä-Savon käräjäoikeudessa.

Anni Törnin taposta epäilty mies (vas.) ja hänen asianajajansa Jyrki Piiparinen käräjäoikeudessa perjantaina.­

23.11.2018 10:50 | Päivitetty 23.11.2018 12:16

Toissijaisena syytteenä kihlakunnansyyttäjä Pia Mäenpää vaatii hänelle rangaistusta törkeästä pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta.

Syytteessä on Törnin 32-vuotias miesystävä ja työtoveri, joka on esitutkinnassa tunnustanut käyttäneensä väkivaltaa uhriaan kohtaan, mutta kiistänyt surmanneensa tämän tarkoituksella. Hän kiistää tapon, mutta myöntää perusmuotoiset pahoinpitelyn ja kuolemantuottamuksen.

Oikeudessa perjantaina luetun syytteen mukaan mies surmasi Törnin asuntonsa kylpyhuoneessa erityisen voimakasta ja raakaa väkivaltaa käyttäen.

Syytteen mukaan Törn menehtyi pahoinpitelyn seurauksena saamiinsa aivovammoihin. Pahoinpitelystä oli aiheutunut Törnille vakavia vammoja muun muassa päähän, niskaan kaulaan ja ylävartaloon.

Syyttäjän mukaan pahoinpitely on ollut törkeä, koska se kohdistui puolustuskyvyttömään uhriin. Tämän käsityksensä syyttäjä perusti uhrin vähäisiin puolustautumista osoittaviin vammoihin.

Hautarauhaa mies rikkoi syyttäjän mukaan raahaamalla tai kantamalla uhrin tapahtuman jälkeen autonsa tavaratilaan. Sen jälkeen hän kuljetti ruumiin Juukaan Pohjois-Karjalaan, kääri teollisuusmuoviin ja hautasi maastoon. Matkalla hän kävi Joensuussa.

Oikeudessa syytetty esiintyi rauhallisesti kasvojaan peittämättä. Puolustajansa, asianajaja Jyrki Piiparisen mukaan hän katuu tekoaan. Hän myöntää pahoinpidelleensä uhria kylpyhuoneessa, mutta hänen tarkoituksensa ei ole ollut surmata uhriaan.

Syytetyn mukaan pahoinpitely johtui riidasta ja pahoinpitelyn aloitti Törn. Syytetty oli myös alkoholin vaikutuksen alainen, eikä kertomansa mukaan muista tapahtumista juuri mitään.

Asianomistajien taholta oikeudessa ilmoitettiin, että Törn oli tapahtumahetkellä raskaana.

Pariskunta oli tavannut huhtikuussa ja pian tapaaminen johti seurusteluun. He suunnittelivat yhteistä tulevaisuutta ja perheen perustamista, sillä pariskunta odotti yhteistä lasta.

Kohtalokkaana lauantaina 21. heinäkuuta pari oli ollut yhdessä juhlimassa Savonlinnan Kellarpellossa, jossa heille oli jo syntynyt jonkinlaista riitaa ex-puolisoihin liittyen.

Riita oli jatkunut syytetyn asunnolla, jossa Törn oli ilmeisestikin uhannut parisuhteen lopettamisesta, josta syystä syytetty menetti malttinsa kohtalokkain seurauksin.

29-vuotiaan Törnin tapaus järkytti suuresti pikkukaupungin rauhaa ja sai paljon huomiota julkisuudessa.

Tapausta tutkittiin ensin henkilön katoamisena. Törnin veli järjesti sosiaalisen median avulla suuretsinnän siskonsa löytämiseksi. Etsintöihin osallistui noin sata vapaaehtoista, mutta Törnistä ei löytynyt jälkeäkään.

Päivä etsintöjen jälkeen poliisi ilmoittikin tutkivansa katoamista henkirikoksena ja pidättäneensä taposta epäillyn savonlinnalaisen miehen. Heinäkuun lopulta lähtien hän on ollut vangittuna.

Jutun käsittely Etelä-Savon käräjäoikeudessa jatkuu viikon kuluttua perjantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?