LSD:tä napannut mies riehui alasti Tampereella – puri poliisia, koitti kiipeillä autojen päälle - Kotimaa - Ilta-Sanomat

LSD:tä napannut mies riehui alasti Tampereella – puri poliisia, koitti kiipeillä autojen päälle

Julkaistu: 22.11.2018 16:31

Kolmekymppisen miehen elokuinen huumetrippi eteni poliisin keskeyttämään alastomaan riehumiseen Hervannan kaduilla.

Kolmekymppisen miehen huumeella höystetty perjantai elokuussa päättyi julkiseen nakuiluun, rettelöintiin ja lopulta virkavallan vastustamiseen.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1988 syntyneen miehen keskiviikkona päiväsakkoihin huumausaineen käyttörikoksesta, järjestysrikkomuksesta, virkamiehen vastustamisesta ja sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta. Mies sai rangaistukseksi 50 päiväsakkoa, joiden yhteissummaksi muodostui 1 850 euroa.

Tuomiosta ensimmäisenä kertoi Aamulehti.

Syyttäjän haastehakemuksesta selviää, että tuomion tuoneet teot olivat tapahtuneet 3. elokuuta Tampereen Hervannassa. Huumausaine LSD:tä ottanut mies oli tuolloin päätynyt yleisille paikoille kulkemaan ilkosillaan.

Syyttäjän mukaan mies oli samalla häirinnyt yleistä järjestystä ja vaarantanut turvallisuutta pitämällä meteliä, uhkailemalla suullisesti ja käyttäytyen muuten pelkoa herättäen uhkaavasti muun muassa riidan haastamisella ja hyökkäävillä liikkeillä.

Hän oli haastanut ihmisiä tappeluun kanssaan, pysäytellyt autoja ja koittanut kiivetä autojen päälle. Mies oli päätynyt myös talojen pihoille riehumaan.

Kun poliisit olivat ottamassa miestä kiinni keskeyttääkseen hänen toimintansa, alkoi rähinä poliiseja vastaan. Syyttäjän mukaan mies oli jättänyt ensin noudattamatta partion pysähtymiskäskyä, minkä vuoksi hänet oli jouduttu ottamaan fyysisin voimakeinoin hallintaan.

Mies oli jatkanut vastustelua käyttäytymällä aggressiivisesti, joten poliisi oli joutunut viemään miehen maahan. Tässä yhteydessä mies oli purrut toista poliiseista käsivarteen aiheuttaen noin sentin pituisen puremajäljen.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen muutoin syytteiden mukaisesti, mutta oikeus katsoi miehen syyllistyneen syyttäjän esittämän virkamiehen väkivaltaisen vastustamisen sijaan virkamiehen vastustamiseen.