Helsingin poliisilaitokselle pelmahti harvinainen vieras teltan ja pyörän kanssa: ”Kertoi haluavansa tekemisiin viranomaisen kanssa” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Helsingin poliisilaitokselle pelmahti harvinainen vieras teltan ja pyörän kanssa: ”Kertoi haluavansa tekemisiin viranomaisen kanssa”

72-vuotias intialainen Karan Singh Jagawat vieraili Pasilan poliisiasemalla.

Julkaistu: 22.11.2018 15:37

Intian Jaipurista pyöräilemään lähtenyt mies pysähtyi Helsingissä matkalla Lappiin.

Helsingin poliisilaitos sai keskiviikkona iltapäivällä erikoisen vieraan. Pitkän matkan pyöräilyn maailmanennätystä tekevä 72-vuotias intialainen Karan Singh Jagawat ilmestyi Pasilan poliisitalon 1:n palvelupisteelle.

– Hän esitteli itsensä ja kertoi tekevänsä pitkän matkan pyöräilyn maailmanennätystä. Hän oli lähtenyt matkaan Intian Jaipurista, kertoo viestintäasiantuntija Alma Snellman Helsingin poliisista.

Karan Singh Jagawat oli hypännyt Jaipurissa pyörän selkään 13. syyskuuta. Snellman kertoo, että intialaismiehen reitti on kulkenut Turkin kautta Ranskaan ja sieltä Saksaan. Intialainen oli ehtinyt jo käydä Ruotsissa ja Norjassa. Tällä hetkellä Karan Singh Jagawat on matkalla Lappiin.

Intialaismies kertoi Pasilan poliisitalolla, että hän käy jokaisessa vierailemassaan kaupungissa paikallisella poliisiasemalla. Hän kertoi haluavansa päästä vierailemissaan maissa tekemisiin paikallisen viranomaisen kanssa. Jokaiselta poliisiasemalta hän kerää mukaansa leiman.

– Hän näytti keräämänsä leimat ja niitä oli kyllä kiitettävä määrä, Snellman naurahtaa.

Snellman kertoo, että intialaismies ei tiennyt Suomesta juuri mitään. Polkupyörään oli kiinnitettynä teltta, jossa mies yöpyy. Suomen pakkaset eivät miestä pelottaneet.

– Mies vakuutteli, että hän on tätä hommaa tehnyt niin kauan, että homma on hanskassa, Snellman sanoo.

Lappiin pääsyä mies odottaa kovasti. Lapista matkan kerrotaan jatkuvan Norjan puolelle. Navigointi Jaipurista Helsinkiin asti ja siitä eteenpäin tapahtuu modernilla älypuhelimella.

– Harvoin saamme tällaisia vieraita. Jutustelun jälkeen annoimme hänelle poliisilaitoksen puolesta heijastimen mukaan, Snellman kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?