Neljä vuotta vanhan koulu­rakennuksen sisä­katto romahti ruoka­saliin – Skanska pahoittelee tilannetta

Julkaistu:

Loviisa
Romahtanut kattorakennelma oli valmistunut vuonna 2014.
Loviisan Harjurinteen koulu suljettiin tiistaina toistaiseksi kokonaan, sen ruokasalin sisäkaton huomattiin romahtaneen yön aikana rakennuksen sisälle.

Ruokasalista löytyi aamulla suuria kasoja lämmöneristeitä sekä muuta kattomateriaalia.

– Kattoa romahti noin 50–60 neliömetriä ja sitä on tullut noin 6–7 metriä alas. Lämmöneristeitä on romahtanut noin parikymmentä kuutiota alla olevaan tilaan, tilapalvelupäällikkö Antti Kinnunen kertoi tiistaina.

Lue lisää: Koulun katto romahti Loviisassa – koko rakennus suljettiin

Koulurakennus on vasta noin neljän vuoden ikäinen – ja nyt siis jo käyttökiellossa. Vuonna 2014 valmistuneen Harjurinteen koulun uuden osan on rakentanut Skanska, joka keskiviikkona pahoitteli tilannetta.

– Tärkeintä tässä on se, ettei kukaan loukkaantunut. Olemme erittäin pahoillamme tilanteesta. Ymmärrämme ihmisten huolen ja suhtaudumme tapahtuneeseen erittäin vakavasti. Asian selvittely on edelleen kesken, mutta olemme tehneet jo alustavat johtopäätökset, Skanskan toimialajohtaja Tiina Koppinen kertoi tiedotteessa.

Alustavien päätelmien mukaan näyttää siltä, että kyseessä on Skanskan vastuulla oleva virhe.

Skanskan mukaan osittain pudonnut alakatto oli rakenteeltaan tavanomainen rakennuksissa käytetty kipsilevyistä ja puukoolauksesta tehty rakenne. Tämänhetkisten tietojen mukaan muualla koulurakennuksessa ei ole käytetty rakenteeltaan vastaavanlaista kattoa.

– Olemme ilmoittaneet kaupungille, että suoritamme tarvittavat alakaton purkutyöt ja katon korjaustyöt, sanoo yksikönjohtaja Jarkko Koskipalo Skanskasta.

Töiden kestoksi on arvioitu joitakin viikkoja.