Kotimaa

Koulujen kahdeksan aamut saatetaan lopettaa Helsingissä

Julkaistu:

Tänään saattaa nytkähtää eteenpäin ehdotus koulujen kello kahdeksan aamujen lopettamisesta Helsingissä.

Nuoret tarvitsevat enemmän unta kuin aikuiset, mutta samaan aikaan teini-iässä unirytmi siirtyy luonnostaan myöhäisemmäksi. Hankala yhtälö, jos koulunkäynti on aloitettava jo kello 8.

Tähän tiivistyy ongelma, josta Helsingin kaupunki keskustelee tänään kasvatus- ja koulutuslautakunnassa. Vihreiden valtuutettu Emma Kari on tehnyt aloitteen koulujen kello 8 aamuista luopumisesta.

Aloitteen mukaan kello 8 aamuista luovuttaisiin syksystä 2019 alkaen.

”WHO:n koululaistutkimuksen mukaan suomalaisista yli 15-vuotiaista yli 70 % menee nukkumaan klo 23 tai myöhemmin”, Karin aloitteessa sanotaan. Ongelma näkyy erityisesti 7.–9. luokilla.

Aloitteen mukaan varhaiset kouluaamut heikentävät koulumenestystä univajeen vuoksi.

Vuonna 2015 Opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmä suositteli, että kouluaamut alkaisivat vasta yhdeksältä, Yle kertoi.

Jos kasvatus- ja koulutuslautakunta tänään hyväksyy aloitteen, asia etenee kaupunginhallituksen käsiteltäväksi kevään aikana. Kaupunginhallituksen jälkeen asia on hyväksyttävä vielä kaupunginvaltuustossa.

Olisiko sinusta hyvä vai huono asia, jos koulujen kello kahdeksan aamuista luovuttaisiin? Kerro mielipiteesi alla kommenteissa!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt