Lassen tilille ilmestyi yllättäen toisen asiakkaan Eurojackpot-rivit – Veikkauksen mukaan kyseessä ”inhimillinen erehdys” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Lassen tilille ilmestyi yllättäen toisen asiakkaan Eurojackpot-rivit – Veikkauksen mukaan kyseessä ”inhimillinen erehdys”

Espoolaismies joutui kaivamaan paperitositteen roskakorista, kun epäilykset alkoivat herätä.

Julkaistu: 17.11.2018 16:19

Espoolaismies hämmästyi, kun alkuun paperitosite ei tuntunut täsmäävän Veikkauksen sovelluksessa näkyvien pelirivien kanssa. Veikkauksesta muistutetaan, että vastaavia vahinkoja ei voi käydä asiakaskortilla tunnistautuessa.

Espoolainen Lasse Fast osti tavalliseen tapaan perjantain kauppaostosten yhteydessä yhden Eurojackpot-pelin Sellon Citymarketista. Kaksi riviä pikapelillä, kuten tapana on ollut. Kassalla vilautettiin Veikkauksen asiakaskorttia ja taskuun sujahti paperinen tosite pelistä.

Lauantaiaamuna Fast tarkasti rivit paperilapusta, mutta osumia ei tullut. Lappu lensi roskakoriin.

Hetkeä myöhemmin Fast aukaisi Veikkauksen puhelinsovelluksen, jolloin seitsemänvuotias poika alkoi ihmetellä. Miksi isä oli sanonut, ettei yhtään osumaa ollut? Kyllähän toisella rivillä yksi osuma oli. Kun epäilys alkoi herätä, lappu kaivettiin takaisin roskakorista.

Lapussa oli tismalleen sama päivämäärä ja kellonaika, kuin mobiilisovelluksessa näkyvässä pelissä. Ainoastaan pelatun pelin numerot näyttivät poikkeavan toisistaan.

– Riveissä oli kuitenkin eri numerot, enkä ymmärrä miten se on mahdollista, Fast hämmästelee.

Koska voittoa ei tullut paperilapun eikä sovelluksen riveillä, näkymättömien rahojen omistajaa ei tarvitse pohtia.

– Mutta entä jos olisi tullut? Fast pohtii.

Vasemmalla näkyy Fastin saama pelitosite, oikealla puolestaan kuvakaappaus sovellukseen ilmestyneestä ylimääräisestä pelistä. Kellonaika ja päivämäärä täsmäävät, mutta pelin numerot poikkeavat toisistaan neljää ensimmäistä numeroa lukuun ottamatta. Paperisessa pelitositteessa näkyy pelaajatunnus, mikäli peli on pelattu asiakaskorttia käyttäen.

IS:n otettua yhteyttä Veikkaukseen ja jälleen Fastiin selviää, että Fastin tilillä itseasiassa onkin kaksi peliä, yhteensä siis neljä riviä. Fast on silti maksanut vain kahden rivin verran, eli neljä euroa. Hän on myös saanut pelistä vain yhden paperitositteen, jossa on vain kaksi riviä.

Siispä, kenen hallussa on toisen pelin paperitosite, jos sellainen on olemassa? Miten rivit ovat poukkoilleet Fastin pelitilille? Ja ennen kaikkea, entä jos jommallakummalla kahdella rivillä olisikin tullut jättipotti?

Veikkauksen tiedottajalla Tero Talaslahdella on harvinaislaatuisten tapahtumien kulusta ”valistunut arvaus.”

– Hänelle on tullut toinen peli, jota hän ei ole itse pelannut. Niin voi käydä, kun pelaa kortilla, pelipääte jää välissä nollaamatta ja seuraava asiakas pelaakin ilman asiakaskorttia. Silloin tälle tilille voi mennä sellainen peli, jota asiakas ei tiedä pelanneensa. Tällaiseen tapaukseen tämä viittaisi, Talaslahti kertoo.

Talaslahden mukaan tällaisia tapauksia on muutamia vuodessa.

– Kyseessä on ihan inhimillinen erehdys. Tällaisissa tapauksissa on joskus palautettu rahoja ihan hyvässä yhteisymmärryksessä.

Paperinen tosite on todennäköisesti jollain muulla henkilöllä, joka on pelannut pelin ilman asiakaskorttia Fastin jälkeen.

Kenelle voitto kuuluu, mikäli voittorivi löytyy eri ihmisten hallussa olevilta lapulta ja puhelimelta?

– On asiakkaan vastuulla tarkistaa, että (paperinen) tosite vastaa sitä peliä, jonka hän on halunnut pelata. Jos pelaa ilman korttia, tositteessa ei saisi näkyä asiakaskorttinumeroa. Se viittaa siihen, että pelit ovat menneet johonkin pelitilille.

Talaslahti korostaa, että Veikkaus-korttia aina käyttämällä tällaisia vahinkoja ei pääse käymään. Kortti luetaan pelin ostamisen yhteydessä.

Entä jos paperitositteen omistaja olisi saanut suuren potin ja marssinut lunastamaan rahoja, jotka lepäisivät jo toisen henkilön tilillä?

– Sitä asiaa alettaisiin silloin selvittämään, silloin meidän asiakaspalvelu on se, mihin ollaan yhteydessä, Talaslahti sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?