Helsinkiläisen lapsiperheen saunailta sai karmean käänteen: ”Ensimmäinen ajatukseni oli ihmetys siitä, mitä oikein on tapahtunut” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Helsinkiläisen lapsiperheen saunailta sai karmean käänteen: ”Ensimmäinen ajatukseni oli ihmetys siitä, mitä oikein on tapahtunut”

Ilkivallantekijä heitti kiven saunan pienen ikkunan läpi.

16.11.2018 19:43

Perheen saunailta päättyi järkyttävään yllätykseen perjantaina iltapäivällä Helsingissä.

– Olimme saunassa perjantaina kerrostalossa Myllypurossa. Kaksi lastani eli 3-vuotias poikani ja 11-vuotias tyttäreni olivat mukanani, kun ilta sai ikävän käänteen, Myllypurossa asuva Anna kertoo puhelimessa.

Kerrostalon saunavuorosta oli kulunut noin 15 minuuttia, kun mukava saunatunnelma muuttui täysin.

Lauteilla oli ikkunan läpi heitetty kivi.­

– Olin juuri poistunut löylyhuoneesta suihkuun, kun kuului järkyttävä ääni. Ensimmäinen ajatukseni oli ihmetys siitä, mitä oikein on tapahtunut. Ajattelin ensin, että jotain oli mennyt rikki saunassa, mutta pian selvisi, että saunan ikkunan läpi oli heitetty nyrkinkokoinen kivi, hän kertoo.

Pihalla ei näkynyt ketään.

Kivi oli heitetty ikkunasta läpi.­

Anna-äiti ihmettelee sitä, miksi joku tekee tahallaan tällaista ilkivaltaa.

– Meille ei tullut onneksi vahinkoja, mutta pitäisi ymmärtää, että näin ei saa tehdä. Jos joku meistä olisi ollut löylyssä juuri silloin, kun kivi heitettiin, olisi voinut käydä pahasti. Nyt pystyimme väistelemään lasinsiruja, emmekä saaneet siruista haavoja, hän kertoo.

Äiti otti heti yhteyttä talon päivystykseen tyttärensä kännykällä ja pian huoltomies tulikin paikalle siivoamaan sotkuja.

– Sain häneltä neuvon soittaa myös poliisille, äiti kertoo.

Häntä harmittaa, että juuri, kun Myllypuro oli pikku hiljaa rauhoittunut toukokuussa sattuneen roskakatoksen tulipalon jälkeen, sattuu tällaista.

Lue lisää: Helsingissä taas tulipaloja – ”Ei mitään luonnollista syytä”

Miten ilkivallasta päästäisiin eroon? Osallistu keskusteluun.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?