Vihreiden ex-kuntapoliitikko Saido Mohamedille ehdollista vankeutta

Vihreiden entinen kunnallispoliitikko Saido Mohamed sai vuoden ja kaksi kuukautta ehdollista vankeutta törkeästä rahanpesusta.

Saido Mohamed Helsingin käräjäoikeudessa lokakuussa.

Helsingin käräjäoikeus langetti perjantaina tuomionsa entiselle Helsingin kunnallispoliitikolle Saido Mohamedille (vihr), jota syytettiin rahanpesusta.

Käräjäoikeus tuomitsi Mohamedin vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä rahanpesusta. Käräjäoikeuden mukaan Mohamed nosti ja käytti Britanniaan muuttaneen siskonsa suomalaiset lapsilisät vuosina 2003–2013, vaikka tiesi, ettei sisko ollut enää oikeutettu saamaan lapsilisiä Suomesta.

Rahat Mohamed käytti käräjäoikeuden mukaan itse. Rikoksen kautta saatu omaisuus oli yhteensä yli 44 000 euroa, joten törkeä tekomuoto tuli kyseeseen.

Käräjäoikeus piti tekoa myös kokonaisuutena arvioiden törkeänä, sillä se jatkui yli kymmenen vuotta. Mohamed ei lopettanut lapsilisien nostamista missään vaiheessa, vaan jatkoi nostamista niin kauan kuin lapsilisiä siskon tilille maksettiin. Mohamedilla oli käytössään siskonsa suomalainen pankkikortti.

Lue lisää: Itkua ja kiivailua ex-kuntapoliitikon rahanpesukäräjillä – oikeuden puheenjohtaja uhkasi heittää kaksi naista ulos salista.

Mohamed kiisti syytteen oikeudessa ja väitti lähettäneensä rahat siskolleen Britanniaan, mutta käräjäoikeuden mukaan hän ei esittänyt mitään todistetta väitteensä tueksi. Siskon ja todistajien kertomuksetkaan eivät tukeneet Mohamedia.

Sisko tuomittiin jo aiemmin Helsingin käräjäoikeudessa ehdolliseen vankeuteen petoksesta, joka oli käräjäoikeuden mukaan esirikos Mohamedin rahanpesulle.

Mohamed nousi Helsingin varavaltuutetuksi kokoomuksen edustajana vuoden 2012 kuntavaaleissa, mutta loikkasi sitten vihreisiin. Rikosepäilyn takia hän vetäytyi vuoden 2017 vaaleista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?