Vedentulo katkaistu noin 1 300 asukkaalta Rautalammilla – voi kestää tunteja - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Vedentulo katkaistu noin 1 300 asukkaalta Rautalammilla – voi kestää tunteja

Useita satoja kuutioita vettä tulvi asuinalueelle, pelastuslaitos joutui imuroimaan vedet yhdestä kerrostaloasunnosta.

16.11.2018 5:08

Rautalammilla Pohjois-Savossa kirkonkylän asukkaiden vedentulo on katkaistu rikkoutuneen runkovesijohdon takia. Vuotanutta johtoa yritetään parhaillaan korjata.

Pelastuslaitoksen mukaan rikkoutuneesta johdosta on valunut useita satoja kuutioita vettä rivitaloalueelle. Rivitalot ovat toistaiseksi välttyneet vesivahingoilta, mutta pelastuslaitos on joutunut imuroimaan vedet yhdestä kerrostaloasunnosta.

Ylipalomies Jukka Korhonen arvioi aamulla puoli viiden jälkeen STT:lle, että vedentulo voi olla kirkonkylän asukkailta poikki useita tunteja.

Rautalammin kunnan teknisen johtajan Antti Tuppuran mukaan noin 1300 ihmistä on ilman hanavettä. Rautalammin kunnassa asuu kaikkiaan noin 3300 ihmistä.

– Olemme järjestämässä väliaikaista vedenjakelua kirkonkylälle. Suunnitelmana on, että Rautalammin kunnanviraston pihasta saisi puhdasta juomavettä seitsemän aikaan aamulla, Tuppura kertoi varhain aamulla.

Vettä on tarkoitus viedä myös vanhainkoteihin.

Tuppuran mukaan rikkoutunut runkoputki on kunnan alueella vanhinta putkea, ja vuodon epäillään johtuvan siitä, että kivi on hangannut putken ajan kuluessa rikki.

– Vuotokohdasta ollaan tekemässä kaivaustöitä, ja todennäköisesti se vuotokohta ja hajonnut putki on paikannettu, mutta hajonnutta putkea ollaan vielä kaivamassa.

Tilanne vaikuttaa myös liikenteeseen kantatie 69:llä. Rautalammin kirkonkylällä tiestä on yksi kaista käytössä.

Vuoto tuli ilmi noin puoli kahden aikaan yöllä, kun vesitornin vedenpinta oli alkanut laskea.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?