Pitäisikö dieselverosta luopua? – ”Koomista verottaa syystä, jota ei ole enää olemassa”

Julkaistu:

Äreät vanhat äijät Kalle Isokallio ja Jan Erola ottavat tällä viikolla kantaa muun muassa dieselautojen verotukseen, koulutuspakoon ja postin jakelupäiviin.
Kuuntele Äreiden vanhojen äijien tuorein podcast-jakso alla olevalla soittimella:Tällä viikolla Kalle Isokalliota ja Jan Erolaa puhuttaa:
  1. Dieselautojen verotus. Esimerkki siitä, miten verotus jää voimaan, vaikka verottamisen syy on poistunut aikoja sitten.
  2. Brexit. Taas Suomi joutuu sitoutumaan johonkin, johon se ei voi itse vaikuttaa. Viimeksi kävi köpelösti, kun Molotov ja Ribbentrop sopivat asioita selkämme takana.
  3. Demarit haluavat korottaa hyvätuloisten veroja, vaikka jo nyt 62 000 veronmaksajaa maksaa kaksikymmentä prosenttia kaikista tuloveroista.
  4. Viisituhatta korkeakoulututkinnon suorittanutta pakenee maasta joka vuosi. Olisiko poliitikkojen syytä miettiä, miten koulutuspako saadaan loppumaan?
  5. Postinjakelun puute tiistaisin puhuttaa. Kirjepostille se on ok, mutta pitääkö kaikille kansalaisille taata se, että he saavat jatkossakin tuoreen lehden joka päivä.
Aiemmat ÄVÄ:n jaksot löydät täältä. Keskustelua on käyty muun muassa työttömistä korkeakoulutetuista, asumistuista ja kansanedustajien palkkioista.

Täältä löydät kaikki Ilta-Sanomien podcastit. Esimerkiksi Rahasta-podcastin uudella kaudella sijoittajat kertovat, mihin he laittavat rahansa. Lisää podcasteja voit kuunnella Suplasta.

Juttua täsmennetty 16.11. klo 9.46: Jutussa luki aiemmin, että posti haluaa vähentää jakelupäiviä. Kirjepostin tiistaijakelu lopetettiin kuitenkin jo 2017.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt