Neljä miestä raiskasi 19-vuotiaan naisen Seinäjoella

Pelkotilan takia nainen ei uskaltanut vastustaa miesten tekoja. Viides mies kuvasi osan tapahtumista.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus langetti raiskaustuomioita.

15.11.2018 11:37

Karmivia piirteitä saanut tapaus sattui Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevassa Seinäjoen kaupungissa 20.7.–21.7.2018.

Uhri oli tapahtumahetkellä 19-vuotias nainen.

Nainen oli tutustunut 21-vuotiaaseen Abdullatif Shafaihin netin välityksellä. Mies järjesti tapaamisen naisen asunnolle, jonne tuli hänen lisäkseen neljä muuta miestä. Shafai vaati, että naisen pitää harrastaa seksiä muiden miesten kanssa. Mies itse ei harrastanut seksiä naisen kanssa.

Nainen yritti kieltäytyä, mutta lopulta hän ei uskaltanut vastustaa tekoja, koska asunnolla oli monta miestä.

– Ottaen huomioon asianomistajan kertomus tapahtumista, hänelle annettu kielto poistua asunnolta ennen seksin harrastamista sekä hänen olemisensa yksin viiden tuntemattoman ulkomaalaisen miehen kanssa, käräjäoikeus pitää uskottavana sitä, että asianomistaja on ollut pelkotilan tai muun avuttoman tilan vuoksi kykenemätön puolustamaan itseään sekä ilmaisemaan ja muodostamaan tahtoaan, Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus kirjoittaa.

Oikeuden mukaan raiskauksia ei olisi tapahtunut ollenkaan, jos Shafai ei olisi ollut pakottamassa. Hän sai kolmesta raiskauksesta kolmen vuoden ehdottoman vankeustuomion.

– Ilman hänen menettelyään asiassa rikoksia ei olisi lainkaan tapahtunut. Käräjäoikeus katsoo, että Shafain syyllisyyttä asiassa ei vähennä lainkaan se, ettei hän itse ole osallistunut varsinaisiin täytäntöönpanotoimiin.

– Päinvastoin käräjäoikeus katsoo, että Shafain syyllisyys tekoihin on jopa varsinaisia tekijöitä suurempi, Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus kirjoittaa.

Shafai joutuu maksamaan naiselle 7 000 euron korvaukset.

Ghosuddin Ghiasuddin Waisuddin otti uhria päästä kiinni ja pakotti tämän oraaliseen sukupuoliyhteyteen. 31-vuotias mies myös riisui naisen, työnsi tämän sänkyyn ja pakotti hänet yhdyntään. Kumpikin teko tapahtui kahdesti.

Mies myös puristi voimakkaasti naisen rintoja ja sylki tämän päälle. Mies sai raiskauksesta 2,5 vuoden ehdottoman tuomion. Hän joutuu maksamaan naiselle 7 000 euron korvaukset.

Nawshad Chinigol pakotti naisen oraaliseen sekä sukupuoliteitse tapahtuvaan sukupuoliyhteyteen. 20-vuotias mies sai kahden vuoden ehdottoman tuomion raiskauksesta. Hän joutuu maksamaan naiselle 6 400 euron korvaukset.

Naisen raiskasi myös 19-vuotias Nabi Ahmadi. Tekotapa oli samankaltainen kuin Chinigolilla. Raiskaus tapahtui kuitenkin miehen asunnolla ja sukupuoliyhteydet tapahtuivat kahdesti. Hän sai raiskauksesta kahden vuoden ja kolmen kuukauden ehdottoman vankeustuomion. Hän joutuu maksamaan naiselle 7 400 euron korvaukset.

Tämän lisäksi viides mies mies puristi naista rinnoista vaatteiden päältä. Hän myös kuvasi oikeudettomasti kännykällä naista, joka oli sängyssä toisen miehen kanssa. 21-vuotias mies sai salakatselusta ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon kuuden kuukauden ehdollisen vankeustuomion. Hän joutuu maksamaan naiselle 2 000 euron korvaukset.

Asian istuntokäsittely pidettiin eilen keskiviikkona, ja oikeus antoi istunnon päätteeksi tuomion. Se toimitti tuomiosta tänään torstaina niin sanotun julkisen selosteen.

Lue lisää: Tämän verran sinun kotikunnassasi tapahtuu raiskauksia – poliisitutkinnoissa yksi iso ongelma: ”Koitetaan peitellä asiaa sillä tavalla”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?