Kallosta jouduttiin poistamaan puolet – Henry lähti 26. kesäkuuta lenkille ja etsii yhä vastausta: mitä tapahtui?

Julkaistu:

Puolet kallosta jouduttiin poistamaan vakavan aivovamman vuoksi. Kuka sen aiheutti, Henry kysyy, ja lupaa ison vihjepalkkion.
Puhelinkeskustelun taustalla ääntelee vauva.

– Tyttö on kuusiviikkoinen. Suurin murheeni on, että en uskalla pitää omaa lastani oikealla kädellä sylissä, sanoo tamperelainen 35-vuotias Henry Keisala.

Henry ei pysty luottamaan, että käsi toimii. Hänen pitää olla hyvin tarkka ja tukea itseään. Sunnuntainen isänpäivä on Henryn ensimmäinen, isänä.

– Hän on ollut mukava asia tässä elämäntilanteessani, Henry sanoo tyttärestään hellällä äänellä.

Henryllä on aivovamma, jonka hän sai viime kesäkuussa mystisissä olosuhteissa. Hän on nyt valmis lupaamaan 10 000 euron vihjepalkkion ”vaikka omasta pussista” saadakseen selville, mitä tapahtui.

– Haluan tietää, kenen syy tämä on. Haluan päästä kysymään, mitä hän tarkoitti.
Aikoinaan Mr Finland -kisoissa finaalissakin kilpailleen ja urheilullisen Henryn elämä muuttui täysin kesäkuun 26. päivä joskus kello 19 ja 20 välisenä aikana. Päivä oli tiistai.

– Siihen katkesi minun muistini. Se palasi vasta puolentoista viikon päästä, jolloin heräsin sairaalassa teho-osastolla.

Puolitoista viikkoa elämästä Henryn elämästä katosi. Se ei ole palannut. Vastauksia ei ole. Ne jäivät sinne.


Sisä-Suomen poliisi on yhtä ymmällään kuin Henry itse. Poliisi vetosi perjantaina yleisön apuun. Tietääkö joku, mitä Henrylle tapahtui juoksulenkillä, jolle hän lähti – kuten niin usein ennenkin – töistä kotiuduttuaan.

– Ehkä sen kyselyn olisi voinut tehdä aikaisemminkin, Henry miettii.

Kaikki mystinen ja sumuun kätkeytynyt liittyy jollakin tavoin tuohon kohtalokkaaseen juoksulenkkiin. Jotain tapahtui, mutta mitä? Omaisuutta Henry ei menettänyt. Rahat ja puhelin olivat tallessa.

– Siihen menee yleensä 40 minuuttia. Muistan laittaneeni lenkkikamppeet päälle ja kuulokkeet korville ja lähdin juoksemaan kotipihasta Muuntajankadulta.

Sitä Henry ei enää muista, millaista musiikkia hän kuunteli. Hänellä oli parikin listaa, rankempaa ja popahtavampaa.

Koti on Rautaharkon kaupunginosassa. Vähän yli kello 20 naapuri löysi Henryn Muuntajankatu 8:n kohdalta, vain 50 metrin päässä kotoa. Henry oli sekavan oloinen ja hänet vietiin sairaalaan. Lääkärien mukaan vakavan päävamman oli todennäköisesti aiheuttanut ulkoinen väkivalta.

Kaatumiseen Henry ei usko.

– Olen harrastanut koko ikäni erilaisia itsepuolustuslajeja ja osaan kaatua turvallisesti.


Isku pään sivuun oli ollut erittäin voimakas. Henryllä oli vakava aivoverenvuoto ja aivojen turvotuksen vuoksi hänen kallostaan jouduttiin poistamaan oikea puoli.

– Kolme kuukautta puolet kallosta oli poissa, oli vain nahkaa ja aivot. Sitten tehtiin uusi leikkaus ja sain biologisen implantin.

Pää on jälleen entisen muotoinen, päänsäryt helpottivat ja väsymys väistyi, mutta kaikki ei ole ennallaan. Henry on sairaslomalla ainakin maaliskuuhun asti.

– Kävelyn kanssa on ongelmia, ja käsien. Ne lakkaavat välillä toimimasta, oikea käsi, joka on vahvempi käteni, vasen jalka, vasemmasta kädestä etusormi ja keskisormi, Henry luettelee.

Siksi oman vauvan piteleminen sylissä tuntuu epävarmalta ja vaatii suurta huolellisuutta.

Syksy toi ihanan tyttövauvan. Kesä vei terveyden, ja muistin.

– Se oli sellainen kesä, että haluan vastauksia.

Henryn kaveripiiri on luvannut avustaa vihjepalkkion kokoamisessa.

Näkikö kukaan mitään? Muistaako kukaan enää?

Mikäli Henry juoksi saman lenkin kuin yleensä, hän eteni Muuntajankadulta junaradan vierustaa Veturikatua etelään ja jatkoi Varikkokatua Lempääläntielle, ja sen vierustaa moottoritien yli ja edelleen ohi Koivistonkylän Prisman kohti Tampereen keskustaa.

Koivistontien kohdalta lenkki olisi jatkunut moottoritien alikulun kautta Savikontielle ja siitä edelleen Rautaharkonkadulle ja Muuntajankadulle. Koivistontien kohdalta vakiolenkki eteni moottoritien alikulun kautta Savikontielle ja edelleen Rautaharkonkadulle ja kotiin Muuntajankadulle.

Tuoreessa tiedotteessaan poliisi kertoo, ettei ole saanut ”selvityksissään selvyyttä asiaan” ja pyytää asiasta tietäviä tai havaintoja tehneitä ilmoittamaan niistä poliisille joko puhelinnumeroon 02954 45890 tai sähköpostiin keskitettytutkinta.sisa-suomi@poliisi.fi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt