Kotimaa

Helvetin enkelien kaveri Kalle, 37, katosi Imatralla – KRP epäilee veritekoa, mystinen maastokätkö saattaa liittyä tapahtumiin

Julkaistu: , Päivitetty:

Kalle Korpiniemi nähtiin viimeksi Imatran Rajapatsaalla maaliskuun lopulla.
Poliisi on aloittanut henkirikostutkinnan Lappeenrannan Helvetin enkelien kadonneesta kaverista. Viimeinen näköhavainto kadonneesta Kalle Korpiniemestä on maaliskuun lopulta, jolloin hän poistui kaupasta Imatran Rajapatsaalla.

Tutkinnanjohtaja Mika Ihaksinen keskusrikospoliisista vahvistaa, että poliisi on avannut henkirikostutkinnan maaliskuussa kadonneesta henkilöstä.

– Epäilty rikos koskee tappoa, Ihaksinen kertoo.
Korpiniemen katoaminen on noussut esiin esimerkiksi kuulusteluissa, joissa poliisi selvitti Helvetin enkelien ja erään mieskolmikon välisiä kahakoita.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Korpiniemen katoaminen tuli esiin, kun poliisi tutki Helvetin enkelien Lappeenrannan nokkamiehen tekemisiä imatralaisen Startti Pubin edustalla. Käräjätuomion mukaan nokkamies pahoinpiteli Korpiniemen kaveria.

Turpasaunan uhriksi päätynyt Korpiniemen kaveri kertoi kuulusteluissa, että Korpiniemi kantoi suuria rahasummia mukana ja säilytti varoja maastokätkössä. Pahoinpidelty sanoi, että Lappeenrannan enkelijohtaja oli tivannut hänen puheistaan poliisille ja kysellyt Korpiniemestä ja rahoista.

– Luulen, että (enkelien paikallispomo) luulee minun tietävän, missä Kalle säilyttää rahoja, hän sanoi.

Puheet peruuntuivat oikeussalissa

Pahoinpidelty Korpiniemen kaveri perui oikeudessa puheitaan ja sanoi liioitelleensa. Hän ei kuitenkaan halunnut kommentoida oikeudessa, miksi kertoi poliisille, että häntä olisi käsketty olla hiljaa Korpiniemen katoamisesta.

Helvetin enkelien paikallispomo tuomittiin Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa muun muassa pahoinpitelystä. Syyttäjän mukaan tarkoituksena oli estää lausunnon antaminen Korpiniemestä, mutta syyte oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta kaatui.

Pahoinpitelyn uhriksi joutuneen miehen kahakointi enkelien kanssa ei päättynyt Startti Pubin edustalle, vaan mies lähti tapahtumien jälkeen kahden muun enkeleille kaunoja kantaneen miehen kanssa kostoretkelle. Kolmikko ampui rynnäkkökiväärillä Lappeenrannan Helvetin enkelien kerhotilaan.
Artikkelia korjattu 10.11.2018 kello 15.34. Käräjäoikeuden mukaan Korpiniemen kaveria pahoinpiteli Helvetin enkelien nokkamies eikä hänen lisäkseen kukaan muu, toisin kuin alun perin uutisoitiin.