Kotimaa

Anni Törnin kuolemasta nostettu syyte taposta ja hautarauhan rikkomisesta – epäilty tunnusti esitutkinnassa väkivallan

Julkaistu:

Ilta-Sanomien tietojen mukaan 29-vuotiaan Anni Törnin taposta epäillään naisen miesystävää.
Savonlinnassa heinäkuussa tapahtuneesta Anni Törnin, 29, epäillystä henkirikoksesta on nostettu syytteet taposta ja hautarauhan rikkomisesta. Ensimmäiseksi istuntopäiväksi on alustavasti sovittu 23.11.

Rikoksesta epäilty mies on edelleen vangittuna. Ilta-Sanomien tietojen mukaan Törnin surmasta epäillään tämän 32-vuotiasta miesystävää, mutta poliisi ei ole vahvistanut tietoa.

Epäilty on esitutkinnassa tunnustanut käyttäneensä väkivaltaa uhria kohtaan, mutta kiistänyt surmaamistarkoituksen ja sen, että olisi syyllistynyt tappoon.

Poliisin mukaan Törnin ruumiista löytyi jossain määrin ulkoisen väkivallan merkkejä. Poliisi ei kuitenkaan ole avannut surman tekotapaa.

Mikkelissä asunut Anni Törn katosi Savonlinnasta aamuyöllä sunnuntaina 22. heinäkuuta. Törn oli ollut taposta epäillyn miehen kanssa samoissa juhlissa Savonlinnassa Kellarpellon Kalliotiellä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaksikon välille oli syttynyt riitaa ja poliisin mukaan riita päättyi lopulta naisen surmaan. Ilta-Sanomien tietojen mukaan Törnin ja epäillyn kiista juhlissa oli liittynyt mustasukkaisuuteen. Poliisi ei kuitenkaan vahvistanut, että juuri mustasukkaisuus toimi teon motiivina.

Juhlista kaksikko oli siirtynyt epäillyn asunnolle. Poliisin mukaan henkirikos tapahtui pian tämän jälkeen. Surman jälkeen epäilty kuljetti Törnin ruumiin kätköpaikalle.

– Tämä (kätköpaikan alue) on hänelle tuttu alue, hän on sen valinnut jo siinä alkuvaiheessa. Ruumis löytyi, jos ei nyt ihan umpimetsästä, niin melkein. Ruumis oli haudattu. Ei se ole ihan paljain käsin onnistunut, tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Sami Asikainen on aiemmin kertonut IS:lle.

Naisen ruumis löydettiin lopulta 27. heinäkuuta Joensuun lähialueelta maastoon kätkettynä.