Kotimaa

Video: HS:n tähtitoimittajille sattui huvittava vahinko suorassa Trump-lähetyksessä

Julkaistu:

Helsingin Sanomien suora lähetys ei mennyt aivan putkeen.
Helsingin Sanomien eilisen Facebook-liven katsojat hieraisivat silmiään, kun Yhdysvaltojen välivaaleista keskustelleiden toimittajien päähän ilmestyi erikoisia tehosteita. Esimerkiksi Saska Saarikosken päähän ilmestyivät yllättäen lierihattu ja aurinkolasit ja myöhemmin velhon hattu ja parta.

Muita keskustelijoita olivat Washingtonissa olleet Laura Saarikoski sekä HS:n uusi kirjeenvaihtaja Anna-Sofia Berner.

Helsingin Sanomien mukaan syynä erikoisefekteihin oli Facebook-liven toiminto, joka oli ilmeisesti mennyt vahingossa päälle lähetyksen alussa. Toiminto tunnistaa ihmisten kasvot ja luo niiden päälle erikoistehosteita.


Washingtonissa olleet toimittajat eivät tienneet toiminnon olevan päällä vaan jatkoivat asiallista keskustelua. Koska toimittajien puhelimet olivat ilmeisesti pois päältä, lähetys keskeytettiin lopulta Suomen-toimituksesta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toimittajat puhuivat lähetyksessään Yhdysvaltain välivaalien tuloksesta. Yhdysvalloissa valittiin aiemmin tällä viikolla käydyissä vaaleissa uusia kuvernöörejä, senaattoreita ja edustajainhuoneen jäseniä. Republikaanit saivat senaatissa lisää paikkoja, mutta menettivät edustajainhuoneessa enemmistön demokraateille.

Ennen vaaleja etenkin demokraatit ennakoivat kannatuksensa nousun näkyvän ”sinisenä aaltona.” Vaalien jälkeen moni kuitenkin puhui ”pinkistä aallosta” tai ”sateenkaariaallosta,” sillä vaalien myötä kongressiin nousi ennätyspaljon naisia. Myös seksuaalivähemmistöjen ja muiden vähemmistöjen edustajia nousi kongressiin.