Kotimaa

7-kerroksisessa talossa sytytettiin tulipalo Järvenpäässä – osa asukkaista evakuoitiin parvekkeiden kautta

Julkaistu: , Päivitetty:

Järvenpää
7-kerroksisessa kerrostalossa syttyi puolilta öin perjantaina tulipalo. Tulipaloa epäillään tahallisesti sytytetyksi.
Pelastuslaitoksen ensitiedotteiden mukaan Järvenpään Haltianpolulla sijaitsevan kerrostalon porraskäytävässä sytytettiin yöllä remonttitarvikkeita, jotka aiheuttivat rappuun runsasta savunmuodostusta.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Jampan kaupunginosassa sijaitsevalle Haltianpolulle kello kahdentoista jälkeen yöllä.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta kerrottiin puoli kahden aikaan perjantain vastaisena yönä Ilta-Sanomille, että noin kymmenkunta asukasta evakuoitiin kerrostalosta parvekkeiden kautta. Evakuoinnissa käytettiin nostolava-autoa.


Joitakin ihmisiä altistui lievästi porraskäytävään ja asuntoihin levinneelle savulle, mutta kukaan ei ole tiettävästi loukkaantunut vakavasti. Osa talon asukkaita joutuu palon vuoksi hätämajoitukseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Päivystävä palomestari Kari Virtanen kertoi Helsingin Sanomille, että joku oli sytyttänyt rakennuksessa palamaan rakennustarvikkeita, joita oli jätetty porraskäytävän alatasanteelle. Hänen mukaansa palo saatiin sammutettua noin kello yhdeltä yöllä, mutta evakuointeja jatkettiin myös tämän jälkeen savun vuoksi.

Kello kahden jälkeen yöllä Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta kerrottiin Ilta-Sanomille, että ensihoidon yksiköt hoitivat paikan päällä kahta savulle altistunutta henkilöä ja yksi jouduttiin viemään savun hengittämisen vuoksi sairaalahoitoon.