Kotimaa

Jari Pesonen lähti 2005 ravintola Montusta kohti Joensuuta ja katosi – nyt 41-vuotiasta ilomantsilaismiestä epäillään taposta

Julkaistu:

Vuonna 2005 kadonneen Jari Pesosen tapauksessa on nostettu syyte taposta. Henkirikoksesta epäilty ilomantsilaismies on ollut vangittuna tammikuusta saakka.
13 vuotta sitten kadonneen Jari Pesosen henkirikoksesta epäiltyä miestä vastaan on nostettu syyte taposta.

Kihlakunnansyyttäjä Osmo Manninen vahvistaa Ilta-Sanomille, että Jari Pesosen tapauksessa nostettiin syyte taposta tiistaina. Epäilty 41-vuotias ilomantsilaismies on ollut vangittuna tammikuusta saakka.

– Tätä samaa vastaajaa vastaan on nostettu syytteet myös alkoholirikoksesta, ampuma-aserikoksesta, laittomasta uhkauksesta ja törkeästä huumausainerikoksesta. Mutta nämä muut syytteet eivät liity epäiltyyn tappoon, vaan ne ovat myöhempien aikojen tapahtumia, jotka tulivat ilmi tämän jutun tutkinnan yhteydessä, Manninen sanoo.

Manninen kertoo myös, että Pesosen ruumista ei ole edelleenkään löytynyt.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Näin on. Eli ilman ruumista mennään.

Mannisen mukaan juttua aletaan käsitellä Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa 20. marraskuuta.

Lue lisää: 13 vuotta sitten kadonneen Jarin surmasta epäillyllä raaka tausta – nosti vaimonsa nilkoista ilmaan ja pudotti päälleen asfalttiin

Vuonna 2005 kadonneen 27-vuotiaan Pesosen kohtalo on pysynyt vuosikausia mysteerinä. Kadonneen henkilön etsintä muuttui matkan varrella henkirikostutkinnaksi. Viime vuoden syksyllä poliisi sai uusia tietoja, joiden perusteella asiassa aloitettiin uudelleen esitutkinta.

Poliisi kertoi syyskuussa saaneensa tapauksen esitutkinnan valmiiksi.

Pesonen lähti kohtalokkaana elokuisena yönä vuonna 2005 autoseurueessa Ilomantsista ravintola Montusta kohti Joensuuta. Tuon yön jälkeen Pesonen on ollut kateissa.

Poliisi on kertonut epäilevänsä, että Pesonen surmattiin 18.–19.8.2005 välisenä yönä autossa Ilomantsin ja Joensuun välillä, ja että ruumis olisi kätketty maastoon.

Poliisi on tehnyt maastoetsintöjä ja teknistä tutkintaa Ilomantsissa Korentovaaran, Hattuvaaran ja Iljanvaaran alueella, mutta Pesosen ruumista ei ole löydetty.

Ilta-Sanomat kirjoitti aiemmin, että taposta epäilty 41-vuotias mies on kiistänyt kaikki rikosepäilyt.

Lue lisää: Jari, 27, katosi mystisesti automatkalla Joensuuhun – Äiti kertoo 13 vuoden piinasta: ”Mielessä ihan joka päivä”