Kotimaa

Kimmo Elomaalle syyte törkeästä velallisrikoksesta – epäillään vältelleen ulosottoa ghanalaisen tilin turvin

Julkaistu:

Käräjäoikeus käsittelee syytettä ensi viikolla.
Liikemies Kimmo Elomaa on saanut Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa syytteen törkeästä velallisen epärehellisyydestä.

Elomaan epäillään vältelleen ulosottoa vuosina 2015–2016. Asianomistajana jutussa on Oikeusrekisterikeskus. Se on virasto, joka vastaa muun muassa sakkoihin, menettämisseuraamuksiin, maksuihin ja saataviin liittyvistä täytäntöönpanotehtävistä.

Epäilyjen mukaan Elomaa nosti ghanalaiselta tililtään yli 120 000 euroa, joita hän ei käyttänyt ulosottovelkojensa lyhentämiseen. Nostot tehtiin ghanalaisella pankkikortilla varsinaissuomalaista automaateista.
Elomaa on aiemmin kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Hän on sanonut, etteivät varat kuuluneet hänelle, vaan ne ovat hänen vaimonsa kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaan (ps) varoja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ghanan rahat ovat Kimmo Elomaan kertoman mukaan vaimon aikoinaan urheilu-urallaan saamia sponsori- ja voittorahoja, joista hän on pitänyt huolta 1980-luvulta lähtien.

Tapausta tutkinut poliisi törmäsi myös yli 10 000 euron pankkitalletukseen, joka oli tehty pelkkinä kolikkoina. Nekin ovat vaimon rahoja, Elomaa kertoi IS:lle toukokuussa.

– Meillä on kotona kolme lipasta, joista yksi on Espanjasta tuotu, semmoinen 32-tuumaisen television kokoinen sika. Sen nimi on Kimmo. Sitten on kaksi Säästöpankin lipasta, vihreä ja valkoinen, Elomaa sanoi.

Syyte on määrä käsitellä Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa ensi viikon tiistaina.