Kotimaa

Mies piilotti neuloja elintarvikkeisiin Merikarvialla – selitti ”hakevansa jännitystä”

Julkaistu:

Neuloja kauppojen elintarvikkeisiin laittanutta miestä epäillään kolmesta pahoinpitelyn yrityksestä, varkaudesta ja näpistyksestä.
Lounais-Suomen poliisi tiedottaa selvittäneensä Merikarvian neulasabotaasitapauksen, jossa Merikarvian K-Marketin ja S-Marketin elintarvikkeisiin oli laitettu ompelukoneneuloja.

Ilta-Sanomat uutisoi lokakuun lopulla, että Merikarvialla on löytynyt neuloja elintarvikeliikkeiden pullapitkosta, leivästä ja makkarasta. Henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin.

Poliisi kertoo ottaneensa kiinni ja myöhemmin pidättäneensä asiassa 1950-luvulla syntyneen miehen, joka poliisin mukaan on myöntänyt teot. Miestä epäillään kolmesta pahoinpitelyn yrityksestä, varkaudesta ja näpistyksestä.

Lue lisää: Kaupan elintarvikkeista löytyi neuloja Merikarvialla

Poliisin mukaan varkaudessa on kyse siitä, että miehen epäillään anastaneen S-Marketista ompelukoneneuloja, joita mies oli laittanut myöhemmin 3 kappaletta elintarvikkeisiin. Näpistys puolestaan liittyy K-Marketista anastettuun leikkelemakkaraan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Poliisi vapautti epäillyn tänään, ja esitutkintaa jatketaan vielä asianomistajien kuulemisella.

Selitykseksi erikoiselle toiminnalleen mies on poliisin mukaan kertonut ainoastaan ”jonkinlaisen jännityksen hakemisen.” Mies kertoi myös nähneensä aiemmin syksyllä uutisen Australiasta mansikoihin piilotetuista neuloista.

Lue lisää: Poliisi: Merikarvialla löydetty neula myös makkarasta

Syyskuussa uutisoitiin, että neuloja on löytynyt mansikkarasioista Australiassa sekä Uudessa-Seelannissa. Australiasta on raportoitu satakunta tapausta, joissa mansikoista tai hedelmistä väitetään löytyneen neuloja. Australian poliisin mukaan myös esimerkiksi kaupasta ostetusta mangosta on löytynyt neula.

Kiinni on jäänyt jo useampi jäljittelijä. Esimerkiksi 62-vuotias nainen jäi kiinni Queenslandissa ollessaan piilottamassa neulaa banaaniin. Poliisi uskookin, että ilmiön laajuus johtuu alkuperäisen syyllistahon innoittamista jäljittelijöistä.

Australian pääministeri Scott Morrison vertasi syyskuussa mansikkasabotaasia terrorismiin.