Kotimaa

Poliisi: HKScanin eläinkuljetuksessa ei epäillä rikosta – Sen sijaan Facebook-päivitystä tutkitaan törkeänä kunnianloukkauksena

Julkaistu:

Hämeen poliisi on selvittänyt Facebook-päivityksestä noussutta kohua.
Poliisi kertoo, että se on saattanut loppuun esiselvityksen siitä, onko HKScanin eläinkuljetuksessa tai siihen liittyvässä eläinten siirrossa kuljetusautosta tuotantotiloihin tapahtunut eläinten kaltoinkohtelua.

Poliisin mukaan asiassa ei ole syytä epäillä rikosta, ja esiselvitys ei johda esitutkintaan.

Kohu lähti käyntiin, kun yksityishenkilö julkaisi lokakuun lopussa Facebookissa kirjoituksen asiasta. Päivityksen tehnyt henkilö kertoi, miten hän koiralenkillään katseli Forssan lihatehtaan lastauslaituria ja alkoi omien sanojensa mukaan kuulla voimakasta huutoa.

Henkilön kertoman mukaan lastauslaiturilta oli kuulunut miehen karjumista, sikojen huutoa ja mäiskettä. Päivityksessään henkilö tulkitsee, että mies olisi mäiskinyt sikoja samalla, kun niitä hänen mukaansa purettiin lastauslaiturilta tuotantolaitokseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue lisää: Facebookissa hurjaa vauhtia leviävä kirjoitus sai HKScanin reagoimaan – pyytää eläinkuljettajalta selvitystä sikojen kohtelusta

HKScan kertoi seuraavana päivänä, että se on selvittänyt asiaa, ja lihatalon mukaan tilanteessa on toimittu asianmukaisesti.

Lue lisää: HKScanilta lausunto sikojen kohtelua koskevaan kohuun: ”Sikoja ei ole lyöty tai muuten pakotettu liikkumaan”

Viime viikolla poliisi kertoi, että se alkaa selvittää sikojen kohtelua ja myös Facebook-päivitystä.

Lue lisää: Poliisi selvittää HKScanin sikojen kohtelua koskevaa kohua – esiselvitys myös Facebook-päivityksestä

Hämeen poliisi kertoo torstaina julkaistussa tiedotteessa, että se alkaa tutkia Facebook-päivitystä esitutkinnassa nimikkeellä törkeä kunnianloukkaus.

Poliisi kertoi, ettei se aio esitutkinnan tässä vaiheessa tiedottaa asiasta enempää.