Kotimaa

Tunnetut suomalaiset lähettivät työhakemuksia romaninimillä, mutta haastatteluja ei tullut – opiskelija Robert kertoo tilanteen vastaavan tosielämää

Julkaistu:

Jokaiselle kuuluu mahdollisuus saada koulutustaan vastaava työpaikka, painottaa projektipäällikkö Mertsi Ärling.
Helsingissä vietettiin maanantaina Romanijuhlaa, joka oli kahden Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) hankkeen päätösseminaari, johon osallistui useita nuoria.

– Toivoisin sitä, että jokaisella olisi mahdollisuus saada koulutustaan vastaava työpaikka, projektipäällikkö Mertsi Ärling sanoi paikan päällä.

Diakin hankkeissa on kyse romanien koulutuspolkujen ja työllisyyden tukemisesta.


Kampanja, jossa neljä tunnettua suomalaista lähetti työhakemuksia romaninimillä muttei päässyt haastatteluun, muistuttaa paikalla olleen parikymppisen opiskelijan Robert Helmen mukaan tosielämää. Helmi kertoo, että hänen kavereillaan on ollut vastaavanlaisia kokemuksia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Se, ettei voi esiintyä oikealla nimellään, vaikuttaa itsetuntoon, Helmi sanoo.

– Onhan tämä avannut monien yrittäjien ja pienyrittäjien silmiä.

Jasmin Ärling, 15, uskoo, että mahdollisuus saada työpaikka tulevaisuudessa riippuu siitä, miten työnantaja suhtautuu romaneihin. Asenteet ovat välillä hyviä ja välillä huonoja, hän sanoo.

– Se riippuu ihmisestä itsestään.

Hän toivoo, että työnantajat suhtautuisivat hakijoihin tasavertaisesti.
Juttua päivitetty 16.11.2018 kello 22.26: Lisätty uusi tieto siitä, että yksi yritys Työnimi-kampanjan henkilöistä sai kutsun työhaastatteluun.