Kotimaa

Poliisi pisti pystyyn erikoisratsian autotehtaan liepeillä: Tulokset huolestuttavia – ”Vain pahin kärki on otettu”

Julkaistu:

Lounais-Suomen poliisin mukaan valvontaa näyttäisi olevan syytä jatkaa.
Lounais-Suomen poliisi tiedottaa Uudenkaupungin poliisin vastanneen autotehtaan työmatkaliikennettä koskevaan valvontapyyntöön.

Lokalahdentien, Kalannintien ja Autonrakentajan pikataipaleilla kirjoitettiin torstaina aamukuuden jälkeen reilun tunnin aikana seitsemän ylinopeussakkoa, ja etsiskeltiin ulkomaan kilvissä olevaa autoa jonka kuljettajan epäiltiin olevan päihtynyt, poliisi tiedottaa.

Poliisin mukaan kyse ei ollut aivan vähäisistä nopeusrajoitusten ylityksistä, koska kaikki kirjoitetut laput menivät päiväsakkojen puolelle.

– Päiväsakoilla mennään, jos nopeusylitys on yli 21 kilometriä tunnissa. Taajamassa se on merkittävä ylitys, komisario Joonas Tikka kommentoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Poliisin mukaan näyttää siltä, että valvontaa näyttäisi olevan syytä jatkaa.

– Se, että yksi poliisipartio poimii tunnin sisällä seitsemän ylinopeutta, kertoo tilanteesta sen, että siellä ei ole kaikkiin ylinopeuksiin edes rahkeita puuttua. Vain pahin kärki on otettu, Tikka sanoo.

Valvontapyyntöjä tulee poliisille useita päivässä

Valvontapyyntöjä voi esittää poliisille montaa eri kautta.

– Niitä voi esimerkiksi tehdä suoraan asemalle soittamalla, lähestymällä aseman päällystöä tai internetin kautta, Tikka kertoo.

Poliisi ei pysty kertomaan tarkemmin, millä tavalla autotehtaan työmatkaliikennettä koskenut valvontapyyntö on tullut.

– Yleensä ottaen siellä ollaan oltu huolissaan työmatkaliikenteen nopeuksista, poliisista kommentoidaan.

Lounais-Suomen poliisi kertoo valvontapyyntöjä tulevan poliisille päivittäin useita kappaleita ja useista eri asioita.

– Niitä voi tulla kouluista, lähiöistä, asukkailta tai työmatkareiteiltä. Kuka tahansa voi lähestyä poliisia ja ilmaista huolensa asiaan, johon poliisilla on mahdollisuus puuttua, Tikka selostaa.

Poliisi voi puuttua mihin tahansa valvontapyyntöön, mikä koskee ihmisten normaalia olemista tai sen häiriintymistä.

– Uudenkaupungin alueella autotehdas on työllistänyt valtavan määrän väkeä ja vetänyt alueelle uusia työntekijöitä ja asukkaita. Se on myös lisännyt liikennettä. Oikeastaan liikennemäärän kasvu ja tämmöiset säännönmukaiset vuorotyötä koskevat liikenteet ovat semmoisia, joita poliisin on syytä silmäillä, Tikka päättää.