Kotimaa

Poliisin tehovalvonnan valtava tulos: 156 ihmistä kiinni, 22 asetta ja kymmeniä kiloja huumeita takavarikoitu

Julkaistu:

Poliisin huumausainerikosten valvonnassa paljastui 154 huumausainerikosta, kertoo Poliisihallitus. Viranomaiset takavarikoivat myös rahaa ja aseita.
Poliisi valvoi koko Suomen kattavasti huumausainerikollisuutta viikkojen 42 ja 43 aikana.

– Poliisi paljasti kahden viikon valvontajakson aikana tuloksekkaasti eri tasoisia huumausainerikoksia. Valvonnan yhteydessä tehdyissä etsinnöissä takavarikoitujen ampuma-aseiden ja haltuun otetun rahan määrä on kasvanut viime vuosiin verrattuna, arvioi poliisitarkastaja Teemu Saukoniemi Poliisihallituksen tiedotteessa.

Poliisilaitokset raportoivat valvonnan johdosta 154 huumausainerikosta, 248 huumausaineen käyttörikosta ja 14 törkeää huumausainerikosta. Valvonnan yhteydessä havaittiin myös 59 liikennejuopumusta, minkä lisäksi poliisi tavoitti 68 etsintäkuulutettua.

Rikoksesta epäiltyinä otettiin kiinni 156 henkilöä, joista 33 pidätettiin ja yksi vangittiin. Kotietsintöjä tehtiin 160 ja paikanetsintöjä 82 kappaletta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Näin paljon huumausaineita poliisi takavarikoi:

2,8 kiloa amfetamiinia

13,3 kiloa marihuanaa

900 grammaa hasista

410 kannabiskasvia

800 tablettia ekstaasia

130 grammaa metamfetamiinia

11 grammaa kokaiinia

Useita satoja erilaisia huumaavia lääkkeitä, eniten Rivotril-tabletteja

Valvonnassa ei havaittu fentanyylia tai sen johdannaisia, jotka ovat poliisin mukaan Suomessa melko harvinaista. Poliisi ei löytänyt myöskään heroiinia.

– Kaikkiaan poliisin toimenpiteiden kohteina oli 454 rikoksesta epäiltyä henkilöä, näistä alle 18-vuotiaita oli 12. Ensimmäistä kertaa huumausainerikoksista kiinni jääneitä oli 35, Saukoniemi kertoo tiedotteessa.
Tehostetussa valvonnassa ilmeni myös ampuma-aserikoksia, ja poliisi takavarikoi kaikkiaan 22 asetta.

Poliisin haltuun otettiin rahaa yli 48 000 euron edestä.

Valvonnassa ilmi tulleista jo päätetyistä rikosasioista annettiin 95 sakkovaatimusta ja 90 siirrettiin syyttäjälle. Poliisi antoi myös 39 huomautusta.

Kaikki Suomen poliisilaitokset osallistuivat valvontaan.