Kotimaa

Talo, varasto, kontti sekä jopa naapurin puupino paloivat samanaikaisesti Nurmeksessa – poliisi epäilee 49-vuotiasta miestä tuhotyöstä

Julkaistu:

Nurmeksessa sammutettiin tiistaina paloa, jota poliisi epäilee tahallaan sytytetyksi.
Nurmeksen Kuopiontiellä sammutettiin tiistaina neljän erillisen syttymispaikan palovyyhtiä. Poliisi ja pelastuslaitos saivat ilmoituksen aamupäivällä ennen kello yhtätoista naapurin havaittua palot.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen mukaan paikalla paloi noin 150 neliön suuruinen kaksikerroksinen asuinrakennus, varastorakennus, konttityyppinen varasto sekä naapurin puupino, joka sijaitsi noin sadan metrin päässä palaneesta asuinrakennuksesta.

Pelastuslaitoksen mukaan varastot tuhoutuvat irtaimistoineen täydellisesti ja asuinrakennus kärsi merkittäviä vahinkoja. Asuinrakennuksen vesikatto- ja yläpohjarakenteet jouduttiin myös purkamaan palopesäkkeiden sammuttamiseksi. Paloissa ei kuitenkaan aiheutunut henkilövahinkoja.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos kertoo tiedotteessa, että sammutustöihin osallistui tiistaina useita yksiköitä Nurmeksesta, Valtimolta ja Lieksasta.


Itä-Suomen poliisi tiedottaa nyt epäilevänsä Nurmeksen tulipaloa tahallaan sytytetyksi. Poliisi otti palopaikan läheltä kiinni 49-vuotiaan paikkakuntalaisen miehen, jota epäillään tuhotyöstä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Palomestari Sami Meriläinen kertoi IS:lle aiemmin tiistaina sammutustöiden lomasta, että noin 150-neliöinen kaksikerroksinen asuinrakennus ei ollut asuttu.

– Sisällä oli jonkin verran huonekaluja. Lisäksi rakennuksissa oli pienkoneita ja -moottoriajoneuvoja. Ne ovat kaikki tuhoutuneet.

Poliisi kertoo jatkavansa asiassa taktista ja teknistä tutkintaa.