Poliisi sai vihjeen aseitetusta miehestä koulujen lähellä Imatralla – ketään ei löytynyt, koulupäivä jatkuu normaalisti - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi sai vihjeen aseitetusta miehestä koulujen lähellä Imatralla – ketään ei löytynyt, koulupäivä jatkuu normaalisti

Julkaistu: 6.11.2018 8:56, Päivitetty 6.11.2018 10:04

Poliisi tutkii asiaa.

Kaakkois-Suomen poliisi on saanut ilmoituksen kello 7.20, jonka mukaan pitkäpiippuisen aseen kanssa liikkuva mies on nähty koulujen lähistöllä Mansikkalassa. Poliisi kehottaa ihmisiä varovaisuuteen ja ilmoittamaan havainnoista.

Hieman myöhemmin poliisi kuitenkin kertoi Twitterissä, ettei uusia havaintoja ole hetkeen tehty:

Johtava rehtori Lasse Tillikka kertoo Ilta-Sanomille, että Mansikkalan ja Linnalan koulujen ovet on lukittu ja oppilaat odottavat luokissa poliisin lisäohjeita. Mansikkalan koulussa opetetaan vuosiluokkia 7–9 ja Linnalassa vuosiluokkia 1–6.

– Koulunkäynti ei tällaisessa tilanteessa jatku ihan normaalisti. Opettajat rauhoittelevat oppilaita ja ovat heti aikuisina keskustelemassa asiasta ja lasten ja nuorten tukena, Tillikka sanoo.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos kertoo Ilta-Sanomille seuraavansa tilannetta. Vähän myöhemmin poliisi tiedotti, että koulupäivä voi jatkua tavalliseen tapaan.

Poliisi kertoo kello 10 lähettämässään tiedotteessa, että muita ilmoituksia asiasta ei ole tullut, eikä poliisilla ole ollut havaintoa mainitusta henkilöstä.

Tuntomerkkien mukaan asetta kantanut henkilö olisi ollut tummiin pukeutunut, pitkä ja hoikka mies. Poliisi jatkaa alueella partiointia ja pyytää havaintoja yleisöltä. Mahdolliset havainnot voi ilmoittaa hätäkeskukseen (112) tai 050 447 9574.

Päivitys kello 10.03: Lisätty tieto, että poliisi ei ole löytänyt ilmoituksen mukaista henkilöä. Lisätty poliisin numero, johon voi ilmoittaa havainnoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?