NHL-tähdet aiheuttivat siipibuumin: Wingsit loppuivat, Janne lähti kiireellä hakemaan 360 kilon satsia Tampereelta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

NHL-tähdet aiheuttivat siipibuumin: Wingsit loppuivat, Janne lähti kiireellä hakemaan 360 kilon satsia Tampereelta

Hookin ravintoloissa meni perjantain ja lauantaina aikana 1 350 kiloa siipiä, eli 32 500 kappaletta, ravintolan osakas Juha Vuorio kertoo.

Aleksandr Barkov ja Patrik Laine vierailivat Siipiweikkojen ravintolassa viime tiistaina.

4.11.2018 13:15

NHL-tähdet Alexander Barkov ja Patrik Laine aiheuttivat kuluneella viikolla ymmärrettävän yleisöryntäyksen Helsingin Areenalle, kun Winnipeg Jets ja Florida Panthers kamppailivat NHL-sarjapisteistä suomalaisyleisön edessä.

Samalla tähtiduo toi myös erittäin paljon näkyvyyttä Suomen siipiravintoloille.

Tähdet aiheuttivat suoranaisen siipibuumin vierailtuaan kahdessa Helsingin siipiravintolassa pelireissun yhteydessä.

Lue lisää: Laine ja Barkov pelasivat videopeliä ja söivät jättikasan kanansiipiä – kevyeltä kuittailulta ei vältytty: ”Me ollaan kovia tamperelaisia”

Tiistaina verkossa levisi video, jossa Laine ja Barkov syövät tuhtia siipiateriaa. Torstaina NHL- joukkueet Jets ja Panthers suuntasivat siiville pelin päätteeksi.

Lue lisää: Patrik Laine vei Winnipeg Jetsin helsinkiläisravintolaan siiville – myös Barkov liittyi seurueeseen: ”Sashan tulo oli mukava yllätys”

Helsingin Siipiweikkojen yrittäjä Janne Lautamäki kertoo IS:lle, että lauantaina ihmiset jonottivat ravintolaan jo ennen sen aukeamista, ja jono jatkui hänen mukaansa iltamyöhään.

– Meiltä ovat siivet loppuneet kokonaan. Tukusta ei saa eikä yksikään ravintola pysty lainaamaan niitä, koska siivet ovat loppu, Lautamäki kertaa tilannetta.

Sunnuntaina hän suuntasi kiireellä Suomen siipikaupunkiin Tampereelle ja kertoi tyhjentäneensä paikallisen tukun. Tampere on tunnettu useista kanansiipiravintoloistaan, ja sekä Siipiweikot että Hook ovat laajentuneet Helsinkiin Tampereelta.

Mukaan Helsingin paluureissulle lähti Lautamäen mukaan 360 kiloa siipiä.

– Oletimme, että tulee jonkinlainen buumi, mutta emme osanneet mitenkään varautua tähän.

Kuljetuspalvelu Woltin kautta siipiä ei pystynyt tilaamaan niistä Helsingin lauantai-iltana lainkaan ruuhkan vuoksi.

Siipiravintola Hookin osakas Juha Vuorio kertoo, että siipibuumi on huomattu myös heidän ravintoloissaan viikonloppuna.

– Tietenkin NHL-tähtien markkinointi on tehnyt sen, että on ollut tupa täynnä.

Lue lisää: Patrik Laine ja Aleksander Barkov kuvattiin herkuttelemassa muhkeiden annosten äärellä – suomalaisille siiville ylistystä

Perjantain ja lauantain aikana Hookin ravintoloissa on mennyt 1 350 kiloa siipiä, eli 32 500 kappaletta, Vuorio laskee.

– Meillä on aina sen verran siipiä varastossa, että pärjäämme kaksi viikkoa, vaikka yhtään siipeä ei toimitettaisi.

Kuluvaa viikonloppua hän kuvaa ruuhkaiseksi kaikissa Hookin ravintoloissa – Turun ravintolassa tehtiin jopa siipien myyntiennätys.

– Meillä on aina käynyt hirveästi lätkäporukkaa, mutta nyt urheiluseurat ovat pommittaneet meidän ravintoloita kunnolla, Vuorio kuvailee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?