Ykkösaamun Jari Korkki irtisanottiin ja A-studion juontaja vaihtuu – Ylen päätoimittaja: Puheet sekasorrosta ”täysin väärä tulkinta”

Julkaistu:

Jouko Jokisen mukaan tunnettujen tv-kasvojen vaihtuminen on normaalia työkiertoa.
Perjantaina kävi ilmi, että TV1:n Ykkösaamun pitkäaikainen juontaja, toimittaja Jari Korkki on lokakuun lopussa irtisanottu Yleisradion palveluksesta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Suomen Kuvalehti. Toimituksen johto ei kommentoi irtisanomisen syitä.

– En voi tietenkään millään tavalla kommentoida. On yleisiä työelämän pelisääntöjä, ettei työnantaja voi kommentoida työntekijän asioita. Siinä on yksityisyyden suoja kyseessä, Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen kertoo STT:lle.

STT ei tavoittanut Jari Korkkia, jonka jättämän aukon täyttäminen Ykkösaamussa on Jokisen mukaan vielä pohdinnan alla.

Ylen ajankohtaisohjelmissa nähdään muitakin muutoksia. A-studion pitkäaikainen toimittaja Kirsi Heikel lopettaa ohjelman juontamisen, ja tilalla aloittaa Politiikkaradiossa aiemmin työskennellyt Sakari Sirkkanen.

– Työkierto toimii hyvin toimituksessa, ja me pyritään siihen, että vaihdetaan paikkaa. Se on ihan normaalia työkiertoa, ja työmarkkinoissa on jonkin verran imua. Ei siinä mitään dramatiikkaa ole, Jokinen sanoo.

"Kyllä jokaisessa toimituksessa liikennettä on"

Sirkkanen vuorottelee Aamu-tv:stä tutun Heikki Ali-Hokan kanssa A-studion maanantain, tiistain ja keskiviikon puolituntisissa lähetyksissä. Torstain 55-minuuttisen A-studio Talkin juontajana aloittaa tammikuussa Ylen Ykkösaamusta tuttu Olli Seuri.

A-studion juontajat ovat vaihtuneet parin vuoden aikana tiuhaan. Vuosina 2017–2018 A-studion ovat jättäneet Jan Andersson, Johanna Vesikallio ja Susanne Päivärinta.

Jokisen mukaan vaihtuvuus ei kerro sekasorrosta Ylen sisällä.

– Se on täysin väärä tulkinta. Olen itse ollut vuoden talossa, ja tänä aikana A-studion juontajista vain Jan on lähtenyt pois. Muut olivat ennen minun aikaani. Kyllähän jokaisessa toimituksessa liikennettä on.

A-teemaillat ovat Jokisen mukaan tauolla ensi syksyyn asti.

– Vaalikeväästä tulee pitkä, ja se täyttää ajankohtaisohjelmiemme illat. Vuoden päästä ne varmaan palaavat jossain muodossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt