”Ideologisesti työtön” Ossi pääsi tekemisen makuun – Näin tienasivat uutisissa kohauttaneet

Julkaistu:

Suomessa verotiedot ovat julkisia, olit sitten ideologisesti työtön tai ex-poliisijohtaja.
”Ideologisesti työtön” Ossi Nyman pääsi tekemisen makuun, mutta tulot jäivät pieniksi. Nyman sai viime vuodelta verotettavia ansiotuloja yhteensä 8430 euroa. Lisäksi hän sai 423 euron palautukset.

Kirjailijana toimivan Nymanin esikoisromaani Röyhkeys ilmestyi viime syksynä. Kirjan aihepiiri, ideologinen työttömyys, herätti pahennusta.

– Negatiivista palautetta tuli ensin hirveät määrät, mutta sitten tilanne kääntyi. Syntyi vastareaktioita. Ihmiset alkoivat tuntea myötätuntoa ja miettiä asioita toisesta kulmasta. Yleensähän ensin kehutaan ja sitten ruvetaan haukkumaan, minulla se meni toisin päin.

Lue kaikki uutiset tuloista ja veroista täältä.

Ketkä Suomessa tienasivat yli 100 000 euroa? Katso IS:n verokoneesta.

Tällä hetkellä Nyman kirjoittaa toista romaaniaan. Esikoisromaanista on tekeillä myös elokuva, jonka Nyman käsikirjoittaa yhdessä Ville Jankerin kanssa, joka myös ohjaa elokuvan.

Turvapaikkalainsäädäntöä lentokoneprotestillaan kritisoinut Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen tienasi 37 065 euroa. Tulot olivat ansiotuloa.

Pennanen vastusti Finnairin Berliinin lennolla ulkomaalaisen palauttamista ja nousi seisomaan, kieltäytyen istumisesta. Pennanen kuvasi tapahtumista videon Facebook-sivuilleen. Hänet poistettiin koneesta.

Poliisi tutki asiaa rikosnimikkeillä ilmailurikkomus ja haitanteko virkamiehelle. Tapaus siirtyi syyttäjälle syyteharkintaan lokakuun alussa.

Ihmisroskapuheillaan kohauttanut Oulun kaupunginvaltuutettu ja Pihlajalinnan alueellinen ex-toimitusjohtaja Riikka Moilanen tienasi viime vuonna 70 397 euron ansiotulot. Pääomatuloja hänellä ei ollut.

Moilanen erotettiin Pihlajalinnan johtajanpestistä hänen kutsuttuaan päihdeongelmaisia ja kodittomia ihmisroskaksi Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa pitämässään puheessa.

Myöhemmin Moilanen kutsui puheitaan vahingoksi.

– En tarkoittanut sitä, mitä sanoin. Sanoin niin vahingossa, hän kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa.

Ex-poliisi Jari Aarnion tulot ovat laskeneet huomattavasti huippuvuosista. Viime vuodelta Aarniolla oli verotettavaa tuloa yhteensä 22 398 euroa. Vuonna 2016 tulot olivat noin 53 000 euroa.

Aarnio on viime aikoina ollut esillä niin sanotussa poliisijohtajien virkarikosjutussa.

Helsingin käräjäoikeudessa käsiteltävässä virkarikosjutussa on syytettynä useita entisiä ja nykyisiä poliiseja, joiden epäillään laiminlyöneen velvollisuuksien Helsingin poliisin tietolähteiden rekisteröinnistä tai sen valvonnasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt