Kotimaa

Itävalta esittää kellojen siirtelyn jatkamista vuoteen 2021 asti – Sipilä: Suomi ajaa EU:ssa, että tämä kerta jäisi viimeiseksi

Julkaistu:

Uutistoimisto Bloombergin mukaan Itävalta on ehdottanut, että kelloja siirrettäisiin viimeisen kerran EU:ssa vasta vuonna 2021.
Kellot käännettiin Suomessa viime yönä jälleen talviaikaan. Kellojen siirtelystä tahdotaan kuitenkin eroon ja asiaa on ehdottanut EU:ssa Suomi.

EU-komissio on ehdottanut, että kelloja siirrettäisiin viimeisen kerran ensi vuoden maaliskuussa tai lokakuussa riippuen siitä, kumpaan aikaan jäsenmaa haluaa jäädä.
Uutistoimisto Bloomberg kertoi kuitenkin alkuviikosta, että kellojen siirtelystä luopumista on esitetty tapahtuvaksi vasta vuonna 2021. Ehdotuksen takana on Itävalta, joka toimii tällä hetkellä EU:n puheenjohtajamaana.

Suomen pääministeri Juha Sipilä kommentoi aihetta sunnuntaina Twitterissä ja sanoi toivovansa, että kellojen siirtely loppuisi jo aiemmin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Toivotaan, että kellojen siirtely loppuu viimeistään ensi vuoden jälkeen. Suomi ajaa EU:ssa, että tämä kerta jäisi viimeiseksi, Sipilä kirjoittaa.
Liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti viime viikolla, että Suomessa pysyvään talvi- eli normaaliaikaan siirtyminen sai hiukan suuremman kannatuksen kuin pysyvään kesäaikaan siirtyminen. Kesä- ja talviajasta kysyttiin kansalaisilta niin kyselytutkimuksessa kuin avoimessa verkkokyselyssä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt