Ilmatieteen laitos: Lumi- ja räntäsadetta Etelä-Suomeen – varoitus huonosta ajokelistä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ilmatieteen laitos: Lumi- ja räntäsadetta Etelä-Suomeen – varoitus huonosta ajokelistä

Lumi- ja räntäsateiden pitäisi loppua viimeistään alkuyöstä. Sunnuntaista on tulossa aurinkoinen päivä.

Ilmatieteen laitos varoittaa lumi- ja räntäsateesta Uudellamaalla.

27.10.2018 13:58

Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoo, että länsinaapuriin on satanut lauantain aikana paikoin paksultikin lunta. Lehti varoitteleekin ruotsalaisia mahdollisesta lumikaaoksesta ja kehottaa varovaisuuteen teillä.

Myö Suomessa Ilmatieteen laitos varoittaa lauantaina huonosta ajokelistä Uudellamaalla. Varoitus on voimassa kello 13–23. Päivystävä meteorologi Eveliina Tuovinen kertoo, että luvassa on lumi- ja räntäsateita.

– Hankoniemen suunnalla on jo satanut paikoin lunta ja räntää. Kuuroja on merellä ja ne viistävät rantaviivaa, Tuovinen kertoi noin kello 13.

Sateet ovat meteorologin mukaan jäämässä Uudellamaalla lähinnä rannikon tuntumaan.

– Viron puolella on lisäksi sadealue, joka nousee koko ajan pohjoisemmaksi ja sen reuna viistää rannikkoa tämän illan aikana. Uskoisin, ettei se paljon rantaviivaa pohjoisemmaksi nouse.

Tuovinen kertoo, että varoitus huonosta ajokelistä päätettiin kuitenkin antaa, koska kaikilla ei ole autoissaan vielä talvirenkaita alla ja sateet voivat aiheuttaa liukkautta. Ruotsissa liikennettä riivaavaa lumikaaosta ei siis ole etelärannikolle tulossa.

– Kertymien ei pitäisi olla suuria, eli lumikaaosta ei ole tulossa. En oleta, että senttiä tai kahta enempää missään nimessä tulisi. Sekin on varmaan maksimi, mitä voi tulla.

Sateiden ennustetaan olevan ohi lauantai-iltaan tai alkuyöhön mennessä.

– Mahdollisuus on myös, että sateet tulevat osittain vetenä ja jos näin käy, niin se sulattaa sitten luntakin, Tuovinen muistuttaa.

Sunnuntaille luvassa on aurinkoista, mutta pohjoisvirtauksen takia viileää säätä.

– Huomenna on joko selkeää tai puolipilvistä. Etelässä ollaan vähän plussan puolella ja pohjoisessa pakkasta on useampia asteita, Tuovinen kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?