Laihian mysteerikuolema aiheuttaa hämmennystä – kokenut henkirikostutkija: ”Harvoin tulee vastaan tällaisia” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Laihian mysteeri­kuolema aiheuttaa hämmennystä – kokenut henki­rikos­tutkija: ”Harvoin tulee vastaan tällaisia”

Pohjanmaalla, Laihialla tapahtunut kuolintapaus on yhä täysi mysteeri. Myös poliisi on ymmällään.

Epäilty henkirikos tapahtui omakotitalossa, jossa nainen asui. Poliisi on epäillyt naisen joutuneen henkirikoksen uhriksi 6.–7. heinäkuuta.

25.10.2018 13:07

60-vuotias laihialaisnainen löydettiin menehtyneenä omakotitalostaan heinäkuun alussa.

Mutta mitä sitä ennen tapahtui?

Se on hyvä kysymys, johon poliisi hakee yhä kuumeisesti vastauksia.

Poliisi epäilee, että nainen olisi tapettu. Hänessä ei ollut kuitenkaan ulkoisen väkivallan merkkejä. Mikään ei toistaiseksi viittaa siihenkään, että nainen olisi myrkytetty.

– Henkirikoksen mahdollisuutta ei ole poissuljettu, mutta kyseessä voi olla luonnollinenkin kuolema. Tämä homma on vielä täysin avoinna, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario John Forslund kertoo IS:lle.

Poliisin mukaan rikostutkinta aloitettiin, koska asiassa oli ”liikaa sattumia”.

– Oven ikkuna oli rikki ja asunnossa oli vieras mies, minkä lisäksi nainen löytyi kuolleena. Siinä on vähän liikaa sattumia kerralleen, Forslund perustelee rikostutkinnan aloittamisen syytä.

Asunnossa ollut mies, uhrin aviomies sekä yksi nainen otettiin rikoksesta epäiltynä kiinni. Heitä epäillään yhä taposta, vaikka heidät on sittemmin vapautettu tutkintavankeudesta. Kaikki ovat kiistäneet syyllisyytensä.

Poliisi on ottanut mahdolliselta rikospaikalta erilaisia näytteitä, joita on tutkittu laboratoriossa.

– Paikan päällä on suoritettu teknistä tutkintaa aika laajasti, Forslund toteaa.

Sekään ei ole toistaiseksi ratkaissut Laihian mysteeriä.

Poliisi ei ole saanut vielä lopullisia oikeuslääketieteellisiä tutkimustuloksia. Ne valmistunevat kuukauden sisällä. Alustava tieto oli kuitenkin se, ettei kuolinsyy selvinnyt.

– Sehän tässä on mysteeri. En tiedä, saadaanko kuolinsyystäkään selvyyttä. Näillä näkymin kuolinsyy ei ole tiedossa, Forslund kertoo.

– Poliisina aina toivottaisiin, että oikeuslääkäri löytäisi kuolinsyyn. Se helpottaisi meidän hommia, Forslund sanoo.

Hänellä ei ole tullut ”koskaan eteen” vastaavaa tapausta, jossa kuolinsyy epäillyssä rikoksessa olisi ollut näin epäselvä.

– Tässä on aika paljon miettimistä kyllä, Forslund myöntää.

– Harvoin tulee vastaan tällaisia.

– Voi käydä niin, ettei kuolinsyy selviä, eikä (mahdollinen) rikoskaan selviä. Sitä ei voi tässä vaiheessa sanoa, mihin asia loppujen lopuksi päätyy, Forslund jatkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?