Näin poliitikot kommentoivat Aallon eroa – Ohisalo: ”Tässä on paljon pohdittavaa” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Näin poliitikot kommentoivat Aallon eroa – Ohisalo: ”Tässä on paljon pohdittavaa”

Tieto Touko Aallon masennuksesta veti vihreät poliitikot surullisiksi.

Touko Aalto ilmoitti keskiviikkona vetäytyvänsä vihreiden puheenjohtajan paikalta.

24.10.2018 14:42

Touko Aalto ilmoitti tänään Facebookissa eroavansa vihreiden puheenjohtajan paikalta. Julkaisemassaan päivityksessä hän kertoi sairastuneensa masennukseen vuosi sitten.

Puoluesihteeri Lasse Miettinen piti puoluetoimistolla tiedotustilaisuuden, jossa hän kertoi, että marraskuun puoluekokouksessa valitaan väliaikainen puheenjohtaja ja kesäkuussa varsinainen.

Vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettinen kertoi Aallon päätöksestä puolueen tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Puoluetoverit ja muut poliitikot kommentoivat Twitterissä erouutista. Tieto masennuksesta nostatti sympatiaa puoluekirjoihin katsomatta.

– Tärkeintä on nyt, ja on ollut viimeiset viikot, että Touko Aalto ottaa aikaa toipumiselleen. Päätös on varmasti ollut vaikea tehdä. Vihreät on joukkue ja tästä mennään yhdessä eteenpäin. Omasta tilanteestani en kommentoi nyt enempää, tässä on paljon pohdittavaa, sijaistavana puheenjohtajana syyskuusta saakka toiminut Maria Ohisalo twiittasi.

Puheenjohtajavaaleissa 2017 toiseksi sijoittunut Emma Kari kertoi olevansa surullinen uutisesta.

– Ystäväni ja puolueeni puheenjohtaja Touko on tänään ilmoittanut jättävänsä tehtävänsä vihreiden johtajana. Olen tästä surullinen, enkä toivonut, että tähän päädytään. Mutta kun ihminen väsyy, hänen pitää antaa levätä. Me muut tarvitsemme nyt hetken tämän sulatteluun.

Puolueen edellinen puheenjohtaja Ville Niinistö ei ottanut Twitterissä kantaa ympärillään velloviin spekulaatioihin.

Vihreiden pitkäaikainen puheenjohtaja Ville Niinistö kommentoi monien muiden vihreiden tapaan Touko Aallon eroilmoitusta.

Tiedotustilanteessa Miettinen sanoi, ettei Niinistön puheenjohtajuudelle ole sääntöjen mukaan estettä.

– Eilen oli liikuttava hetki kun Touko Aalto kertoi eduskuntaryhmälle luopuvansa puoluejohtajan tehtävästä. Ryhmä tuki puheenjohtajaamme ja hänen päätöstään. Masennus on vakava sairaus. Touko on rohkea, rakas ystävä. Kaikissa töissä oltava oikeus terveyteen, Niinistö twiittasi.

Myös vuodet 1993–1995 puolueen puheenjohtajana ja sen moninkertaisena presidenttiehdokkaana toiminut Pekka Haavisto lähetti Aallolle voimia.

– Kiitos Touko Aalto urakastasi vihreiden puheenjohtajana ja vaaliveturina Jyväskylässä. On ollut hienoa seurata nuoren sukupolven esiinmarssia vihreissä. Ihmiselämään kuuluvat myös vaikeat hetket, niitä ei voi etukäteen ennustaa. Voimia Touko Sinulle. Yhteisvoimin eteenpäin.

Vihreiden Anni Sinnemäki lähetti myös terveisensä Touko Aallolle Twitterissä.

Puheenjohtajana niinikään toiminut Anni Sinnemäki lähetti myös terveisensä Aallolle.

– Lepoa ja toipumista.

Myös osa muiden puolueiden puheenjohtajista otti kantaa erouutiseen.

– Politiikka on rankka laji, johon mukana olevat suhtautuvat suurella intohimolla ja tunteella. Niin tärkeää se ei kuitenkaan saa olla, ettei oma hyvinvointi ja terveys aina menisi edelle. Voimia ja valoa toipumiseen @ToukoAalto, twiittasi vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson.

– Kiitos @ToukoAalto ystävyydestä ja yhteistyöstä. Voimia toipumiseen. Ystävät pysyy ja yhteistyö jatkuu kun palaat, kokoomuksen Petteri Orpo twiittasi.

Sdp:n Antti Rinne kiitteli puheenjohtajakollegaansa yhteistyöstä.

– Toivotan pikaista toipumista kollegalleni ja työkaverilleni Touko Aallolle. Voimia sinulle. Kiitos toimivasta yhteistyöstä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?