Kotimaa

Kolaus Helsingin yöelämälle: Kolme legendaarista baaria sulkee ovensa

Julkaistu: , Päivitetty:

Corona, Kafe Moskova ja Dubrovnik sulkevat ovensa keväällä.
Helsingin kantakaupungissa Eerikinkadun ja Fredrikinkadun kulmassa sijaitseva Rakennusmestarien talo menee remonttiin ensi vuonna ja kaikki vuokrasopimukset irtisanotaan.

Remontti tarkoittaa vähintäänkin väliaikaista kuoliniskua monelle Helsingin klassikkobaarille. Rakennuksessa toimii muun muassa ohjaajaveljesten Aki ja Mika Kaurismäen omistamat baarit Corona, Kafe Moskova ja Dubrovnik, joita pyörittää Eerikinkadun kulttuuriravintola oy.

Kulttuuriravintola oy:n ravintoloitsija Erkki Lahti kertoo, että uusia korvaavia tiloja etsitään. Baarit sulkevat ovensa keväällä.

– Tämä tuli vähän yllätyksenä. Mutta epätoivoon ei vaivuta. Tarina saa jatkoa, hän kertoo IS:lle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän kertoo, että vielä ei ole tiedossa, minkälaisena remontoitu talo avaa ovensa parin vuoden päästä. Näin ollen hän ei vielä osaa sanoa, voivatko baarit palata myöhemmin alkuperäisosoitteeseensa.

– Jos meille sopivia tiloja on, kiinnostaa kyllä. Se on loistava osoite, hän sanoo.
Corona avasi ovensa vuonna 1992. Baari on suosiossa sekä kulttuuri- että biljardipiireissä. Sen alakerrassa toimii lisäksi Andorra-elokuvasali.

Rakennusmestarin talossa toimivat myös yökerhot Roska sekä Club Capital. Capitolin isoissa tiloissa toimi pitkään klubilegenda Vanha Maestro.

Talon kivijalassa toimii myös Fotoyks-valokuvausliike sekä Mulperipuu-niminen huonekaluliike.

Suuri punatiilitalo on Helsingin rakennusmestarien yhdistyksen vuonna 1931 rakennuttama. Rakennusmestarien Säätiö toimii nykyään talossa.

Yläkerroksissa on toimistotilaa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt