Miljonääri tarjosi 250 koululaiselle spagettia – katso kuvat Sorsanpesän lakkoruokailusta

rac

Julkaistu:

Lakkolounas
Seinäjoella miljonääri Reima Kuislan järjestämä kouluruokailu keräsi pelkkää kiitosta.
Tänään Seinäjoella hotelli Sorsanpesän ravintolassa riitti hulinaa. 250 Törnävän koulun oppilasta ja noin 25 koulun työntekijää suuntasivat syömään lounaansa miljonääri, kaupunginvaltuutettu Reima Kuislan (kok) omistamaan hotelliin, kun JHL:n lakon vuoksi koululounasta ei ollut tarjolla.
Ensimmäiset lapset marssivat takit kahisten paikalle jo ennen puolta yhtätoista. Lapsille tarjottiin maanantaina pasta bolognesea, salaattia, leipää ja keksejä. Kasvissyöjille tarjottiin lihan sijaan quornia.


Ravintolapäällikkö Isa Hoffrén kertoi, että lasten lounasruokailua on järjestelty perjantaista alkaen. Tiistaina on tarjolla hirvenlihakeittoa, ja molempina päivinä myös erityisruokavaliot on otettu huomioon. Massiivisen kouluruokailun järjestämisen vuoksi hotellille hälytettiin lisäapua töihin.


– Meillä on kaksi saliapulaista ja kaksi kokkia ekstrana tavallisen päälle, Hoffrén sanoo.
IS ei maanantaina tavoittanut Reima Kuislaa kommentoimaan järjestämäänsä tempausta. Törnävän koulun lisäksi yrittäjät järjestivät Seinäjoella koululaisille ruokaa ainakin Lintuviidan koululla ja Tanelinrannan koululla.

Etelä-Pohjanmaan yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikko sanoo itse saaneensa idean yrittäjien kädenojennuksesta torstaina. Hän kertoo soittaneensa ideastaan ensin Seinäjoen kaupunginjohtajalle ja sitten Kuislalle.


– Reima oli samaan aikaan hiffannut, että Törnävän koulu on Sorsanpesän vieressä. Hän oli itse ollut suoraan koulun rehtoriin yhteydessä, Risikko sanoo.

Törnävän koulun rehtori Kimmo Rantanen kertoo Kuislan laittaneen hänelle viestiä myöhään torstai-iltana, ja varsinainen päätös ruokailusta tehtiin perjantaina. Rehtori oli kysynyt lasten erityisruokavalioista vanhemmilta ja ilmoittanut ne eteenpäin hotellille. Koululle ei ruokailusta aiheudu kustannuksia.

– Ensimmäisestä kerrasta lähtien, kun Reima otti yhteyttä, hän sanoi, että hän tarjoaa ateriat, ja sehän on meille tietysti tosi hieno juttu, Rantanen sanoo.

Kuisla kommentoi aiemmin Ilta-Sanomille, että hänen mielestään on kohtuutonta, kun lapset on valjastettu poliittisiksi pelinappuloiksi.

– Ei tässä ole minkäännäköistä tolkkua. Röyhkeydellä ei ole mitään rajaa, Kuisla totesi.
Törnävän koulussa ekaluokkalaisia opettava Päivi Luoma kehuu, että mahdollisuus päästä syömään hotelli Sorsanpesään koululaisten kanssa on ”mieletön”.


– Lapset ovat koko aamun kyselleet, että koska mennään syömään. Ja kaikki tietysti tykkäävät tästä, että pääsimme tänne, Luoma sanoo.

– Olemme hirveän kiitollisia siitä, että pääsimme tänne ravintolaan syömään. Lapset ovat tietenkin otettuja ja onnellisia.

Lapsilta kysyttäessä ruoka saa reippaita kehuja, vaikka pasta bolognese ei kaikkien lempiruoka olekaan. Ekaluokkalaisen Neean mielestä hotellilla syöminen on kivaa.


Hotel Sorsanpesän hotelli- ja myyntipäällikkö Petri Haapasaari kertoo, että miljonääri itse piipahti hotellilla lounasajan loppupuolella. Haapasaari sanoo, että sekä Kuisla että lapset olivat hyvillä mielin.

– Harvoin näkee noin iloisia ja tyytyväisiä ilmeitä kuin tänään. Kaikki sujui odotusten mukaan.

– Kuislan ajatuksestahan tämä lähti, ja se näkyi hänestä. Hän oli hyvillä mielin ja koki asian tärkeäksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt