Kotimaa

Poliisi etsii miestä Toholammilla – epäillään aseistautuneeksi

Julkaistu: , Päivitetty:

Keski-Pohjanmaalla sijaitsevalla Toholammilla on etsitty lauantai-illasta saakka mahdollisesti aseistautunutta miestä. Etsinnät jatkuvat sunnuntaina.
Toholammilla lauantai-iltana alkanut mahdollisesti aseistautuneen miehen etsintä jatkuu sunnuntaina.

Poliisi sai lauantaina päivällä ennen yhtä ilmoituksen miehestä, joka olisi uhannut ampuma-aseella entuudestaan tuntemaansa henkilöä yksityisasunnossa Toholammilla, Keski-Pohjanmaalla.

– Etsitty on edelleen kateissa, tilannekeskuksen yleisjohtaja komisario Pauli Latvanen Pohjanmaan poliisista kertoo Ilta-Sanomille sunnuntaiaamuna.

Latvanen kertoo, että operaatioon on osallistunut useita partioita lauantaina.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Paikallisen silminnäkijän mukaan Toholammilla nähtiin poliiseja luotiliivit ja kypärät päässä.

– Näin toimitaan aina, kun on kun on epäily aseella uhkaamisesta. Juttua tutkitaan rikosnimikkeellä laiton uhkaus, Latvanen sanoo.

Näin etsintä on edennyt

Ilta-Sanomiin yhteyttä ottanut lukija kertoi lauantaina, että Toholammilla on liikkunut useita poliisipartioita, jotka ovat päivystäneet risteyksissä.

Lukija näki lauantai-illalla useita poliiseja, joilla oli suojaliivit yllä, kypärät päässä ja aseet käsissä. Poliisit olivat lukijan mukaan noin parin kilometrin päässä Toholammin keskustasta.

– Kun ajelin, niin näin poliiseja luotiliivit ja kypärät päässä. Heillä oli myös aseet, lukija kertoi IS:lle.

Lukija näki ainakin kolme poliisipartiota ja ambulanssin.

Pohjanmaan poliisi tiedotti asiasta lauantai-illalla puoli yhdeksän aikoihin. Poliisi on etsinyt mahdollisesti aseistautunutta miestä maastosta taajama-alueen tuntumassa. Poliisi vahvistaa, että operaatioon on osallistunut useita partioita.

Syynä on se, että poliisi sai päivällä ennen yhtä ilmoituksen miehestä, joka olisi uhannut ampuma-aseella entuudestaan tuntemaansa henkilöä yksityisasunnossa Toholammilla.

Poliisin mukaan mies oli poistunut pian uhkauksen jälkeen, eikä henkilövahinkoja syntynyt.

– Miestä ei ole toistaiseksi etsinnöistä huolimatta tavoitettu, mutta hänen henkilöllisyytensä on poliisin tiedossa, poliisi tiedottaa.

Poliisin mukaan ei ole syytä epäillä miehen aiheuttavan vaaraa sivullisille.