Kauppias halusi ruokkia lapset lakon aikana, Raision kaupunki kielsi – ”Naurettavaa poliittista vääntöä lasten kustannuksella”

Raision kaupunki ei halunnut ottaa kantaa lakkoon tai joutua osaksi ruokakauppojen markkinointia.

Raisiolainen K-kauppias Niina Puoskari tarjoutui järjestämään ruokailun kuntansa päiväkotilapsille ja koululaisille JHL:n lakon aikana.

Raisiolainen K-kauppias Niina Puoskari tarjoutui järjestämään ruokailun kuntansa päiväkotilapsille ja koululaisille JHL:n lakon aikana, mutta se ei käynyt Raision kaupungille.

Puoskari pyörittää kolmea K-markettia Turussa.

– Yksityishenkilönä saati yrittäjänä en halua ottaa mitään kantaa lakkoon. Perheenäitinä en halunnut, että lapset jäävät ilman ruokaa. Sitä ei ole haluttu käsittää vaan vääntää asia väkisin poliittiseksi, Puoskari sanoo.

Puoskari selasi keskiviikkoiltana kännykkää kotisohvalla ja harmitteli sitä, että lakosta joutuvat kärsimään juuri lapset, joilla ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Hän päätti tarjota ruoat naapuruston päiväkodille ja koululle.

Miksei samaa sitten voisi toteuttaa isommassa mittakaavassa, Puoskari pohti ja otti otti yhteyttä muihin raisiolaisiin K-kauppiaisiin. He olivat täysillä mukana.

Puoskari soitti vielä Raision sivistystoimenjohtajalle, joka halusi keskustella asiasta kaupunginjohtajan kanssa. Kaupunginjohtaja ei hyväksynyt tempausta.

– Tarjous osuu niille päiville, jolloin on JHL:n lakko. Kaupunki on neutraali taho, eikä ota mielenilmauksen osalta kantaa puolesta eikä vastaan. Emme myöskään halua osallistua toimiin, jotka voitaisiin tulkita osallisuudeksi lakon aiheina oleviin kiistoihin, kaupunginjohtaja Ari Korhonen (sd) perustelee päätöstä tiedotteessa kiittäen Puoskaria tarjouksesta.

Samalla kaupunki joutuisi välikappaleeksi yhden kaupan alan ketjun markkinointiin, Korhonen tulkitsee.

Kokoomuslaisena kunnallispoliitikkona Puoskari on törmännyt sosiaalisessa mediassa keskusteluihin, joissa hänen motiivinsa kyseenalaistetaan. Häntä on syytetty Suomen yrittäjien kätyriksi.

Puoskari sanoo olleensa liikkeellä vilpittömin mielin. Luottamustoimessaan Raision kaupungin sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenenä hän on nähnyt, että kouluateria on joidenkin perheiden taloudellisessa tilanteessa tärkeä.

– Yrityksessäni on yli 10 työntekijää, eli lakiyritys josta taistellaan ei edes koske minun yritystäni.

Puoskarin mukaan kyse ei myöskään ollut K-ryhmän tai hänen omien kauppojensa markkinoinnista, vaan hän olisi vastannut kustannuksista itse. Lisäksi mukaan olisi tullut myös ravintolayrittäjä ja soppatykkiyrittäjä eli muitakin toimijoita kuin K-kauppiaita.

– Tämä on täysin naurettavaa poliittista vääntöä lasten kustannuksella.

Ruoan tarjoamiseen liittyy myös vastuita, kaupunginjohtaja Korhonen huomauttaa. Lapsilla on allergioita ja ruokarajoitteita, ja siksi kaupungin henkilökunnan täytyy pystyä valvomaan ruoan jakelua.

– Elintarvikeyrittäjänä tiedän kyllä lait ja säädökset, Puoskari sanoo.

Myös soppatykkiyrittäjä hallitsee säädökset, ja siksi ruoan jakelu olisi onnistunut niin kuin kaupungin järjestämässä ruokailussakin, hän uskoo.

Puoskarin hankkeesta kertoi ensin Turun Sanomat.

Osallistutko johonkin tulevista lakoista ja haluaisit kertoa oman näkemyksesi asiasta? Ota yhteyttä toimitukseen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen uutiset@iltasanomat.fi tai WhatsApp-viestinä numeroon 040-6609019

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?