Ekaluokkalainen hämmentyi katsoessaan kansan­edustajien perjantaista käytöstä: ”Eihän koulustakaan kesken oppitunnin poistuta”

Vaasalainen perheenisä paheksuu kansanedustajien tapaa karata perjantain istunnoista.

20.10.2018 10:32

Kansanedustajien perjantaikarkailu puhutti kansanvallan ytimeen tutustumassa ollutta perhettä. Monet kansanedustajat lähtevät perjantaina kello 13 alkavasta istunnosta heti läsnäolonappia painettuaan pois.

Kansanedustajien karkailu oli aiheuttaa ison ongelman syyskuussa, kun eduskunnan puhemiesneuvosto mietti, millä aikataululla ulkoministeri Timo Soinin henkilökohtaisesta luottamuksesta päästiin äänestämään.

Lue lisää: Soinin epäluottamusäänestyksestä syntyi sotku eduskunnassa – ministerien YK-matkat vaarassa

Vaasalaisen isän ja pojan vierailu eduskunnassa perjantaina toi koko ongelman taas näkyviin.

– Vein poikani äsken valtakunnan päätöksenteon ytimeen. Oli kiva katsoa, kun edustajia tuli paikalle runsain mitoin!, perheenisä Vaasasta kertoo Ilta-Sanomille.

Pian tunnelma muuttui ja kaksikko hämmästyi pahan kerran. He ottivat kuvan tilanteesta.

 Outo episodi kaikkineen. Terveellä järjellä ajateltuna läsnäolonapin painamisen jälkeen pois lähteminen on huijausta.

Isä kertoo, että ekaluokkalaiselle pojalle oli melko vaikea selittää, että miksi suurin osa kansanedustajista poistui lähes heti paikalta.

– Eihän koulustakaan kesken oppitunnin poistuta, isä kertoo pojan sanoneen hänelle.

Isän mukaan kyseessä on jo koko eduskunnan arvovalta.

– Outo episodi kaikkineen. Terveellä järjellä ajateltuna läsnäolonapin painamisen jälkeen pois lähteminen on huijausta. Puhemiehen paikalla istuneella oli aikaa räplätä kännykkäänsä. Se ei minun työpaikallani tulisi kuuloonkaan kesken kokouksen, isä ihmettelee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?