IS Joutsan epäillyllä henkirikospaikalla: Poliisit tutkivat rivitaloa suojavarusteissa, naapureille asunnonhaltija on jäänyt tuntemattomaksi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

IS Joutsan epäillyllä henkirikospaikalla: Poliisit tutkivat rivitaloa suojavarusteissa, naapureille asunnonhaltija on jäänyt tuntemattomaksi

Rivitaloalue Joutsan Leivonmäessä on hyvin hiljainen perjantai-iltapäivä.

19.10.2018 16:25
  • Kuortin ABC:n läheisyydestä löytyi torstai-iltana aikuisen miehen ruumis.

  • Poliisi tutkii tapausta murhana. Tekotapaa ei ole vielä kerrottu julkisuuteen.

  • Teosta epäiltyinä poliisi on ottanut kiinni neljä kantasuomalaista miestä. Kolme miehistä otettiin kiinni ABC:n lähistöltä ja yksi Joutsasta.

  • Poliisi uskoo murhan tapahtuneen noin tunnin ajomatkan päässä Kuortista sijaitsevassa yksityisasunnossa. Veli Mäkisen tiellä Joutsassa sijaitseva asunto kuuluu yhdelle epäillylle.

Lue lisää: Kuortin salaperäisen poliisioperaation aiheutti ABC:n pihalta löytynyt ruumis – murhatun miehen henkilöllisyys ei vielä poliisin tiedossa

Kuvaa Kuortin ABC:n eristyspaikalta yöllä jutun alussa olevalla videolla.

Ilta-Sanomat kävi perjantaina Joutsassa: Veli Mäkisen tiellä sijaitsevien vaaleankeltaisten talojen pihassa maalataan ovia. Maalari Eero Hyvärinen on ehtinyt viimeistellä tänään jo kolmannen oven maalipinnan.

– Maalataan sormenjäljet piiloon, ainakin omat! hän naurahtaa.

Maalari Eero Hyvärinen työstää Veli Mäkisen tiellä sijaitsevien talojen ovia.

Vain yhden asunnon päässä on asunto, jota poliisi tutkii parhaillaan. Poliisi tiedotti aiemmin iltapäivällä, että Veli Mäkisen tiellä epäillään tapahtuneen henkirikos keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Poliisi tutkii Veli Mäkisen tiellä sijaitsevan vaaleankeltaisen talon päätyasuntoa.

Hyväriselle seuraa pitää Reijo Ilmonen. Kumpikin miehistä asuu Leivonmäessä, mutta kumpikaan ei ole juuri kuullut, mistä naapurustossa mahtaa olla kyse.

– Asun täällä, mutta saan kuulla kaiken viimeisenä, Hyvärinen sanoo. Hän on saanut tietonsa uutisista ja Facebookin kautta.

– Poliisi on ollut tutkimassa asuntoa kauan. Varmaan jo 3–4 tuntia. Ne olivat täällä eilen illallakin, Ilmonen kertoo.

Reijo Ilmonen kertoo saaneensa tutkintaan liittyät tietonsa uutisista ja Facebookin kautta.

Päätyasunnon viereen on parkkeerattu poliisien siviilimallinen pakettiauto. Myöhemmin kaksi tutkivaa poliisia tulee ulos asunnosta kokovalkoisissa haalareissa hengityssuojat kasvoillaan ja pakkaavat suojavaatteet jätesäkkiin.

Poliisi tutkii epäiltyä henkirikosta.

Hyvärinen ja Ilmonen kertovat, että päätyasunnossa asuu arviolta 25–30-vuotias sänkitukkainen mies, joka muutti joitakin kuukausia sitten asuntoon Jämsästä.

– Olen nähnyt vain vilaukselta. Hän on jäänyt meille hyvin tuntemattomaksi mieheksi, Ilmonen sanoo.

Timo Liiaksen mukaan Leivonmäki on levoton asuinalue.

Ilta-Sanomat tavoitti naapuripihasta jämsäläisen metsänhoitaja Timo Liiaksen.

– Tulin katsomaan, miten tätini voi, kun kuulin että täällä on tapahtunut jotain. Hän on 82-vuotias, eikä ollut kuullut mitään.

Liiaksen mukaan asuinalue on ollut Joutsan levottomampia ja että siellä on tapahtunut muun muassa puukotuksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?