Kotimaa

Luontokuvaajalegenda Hannu Hautala ja Kepa Salmirinne tekivät kannanoton Suomen luonnon puolesta

Julkaistu:

Suomen tunnetuimmalle luontokuvaajalle Hannu Hautalalle, 77, luonto on antanut elämän ja leivän sekä ainutkertaisia elämyksiä.

Luontokuvaaja Hannu Hautalan, 77, koko uran kattavista luontokuvista koostettu Pohjoista voimaa -rockvideo on yksi lauantain Vuoden Luontokuva -gaalan ohjelmanumeroista Helsingissä. Video sai ensi-iltansa Kuusamon 150-vuotisjuhlissa syyskuussa, ja sai siellä valtavat suosionosoitukset paikalliselta yleisöltä.


– Tämä on kannanotto Suomen luonnon puolesta rockin keinoin. Niin kuin videolla lauletaan, kaikki me viedään ja tuhotaan, Hautala toteaa.


Idea videoon lähti vuosi sitten lentokentällä, kun Hautala ja hänen nimeään kantavan luontokuvakeskuksen koulutuspäällikkö Kari Kantola istuivat lentokentällä. He törmäsivät odottaessaan Kepa Salmirinteeseen, joka tunnetaan kuusamolaisen raskaan rockin jättiläisen Zero Ninen laulajana.


Miehet päättivät tehdä kunnianosoituksen kuusamolaiselle luonnolle Hautalan kuvista. Kepa Salmirinne sanoitti ja sävelsi musiikin videolle. Kuvat valitsi Hautalan yli 40-vuotisen uran ajalta Osku Tuominen, joka editoi videon.

– Ihailen, miten ammattimaisen valinnan hän on tehnyt. Luontokuvat on yleensä vähän jahnaavia, tässä mennään eri perusteella, Hautala kehuu.

Mukana on kuusamolaisia muusikoita sekä Viihdekuoro Kuusanka.


Hautalaa jännittää, miten Vuoden luontokuva -gaalan yleisö ottaa heidän videonsa. Kepa Salmirinne on itse mukana gaalassa laulamassa soolo-osuudet.

– Kyllä tässä varmaan itselle tulee tippa silmään. Ei voi minkään, Hautala hymyilee.


Yli 60 kirjaa julkaissut ja toista miljoonaa kuvaa ottanut Hautala on alun perin autonasentaja. Hän sai puolivuotisen taiteilija-apurahan vuonna 1970. Kolme vuotta siitä mies oli vakuuttunut, ettei koskaan enää palaa autonasentajaksi.


Luontokuvauksen grand old man ei kuvaa enää aktiivisesti. Luonnossa liikkumista hankaloittavat polvivaivat.

– Tämä on mennyt tämmöiseksi. Pitää päivänokoset vetää, ei muuta jaksa. Kyllä tämä elämäntyö rupeaa olemaan tässä. Tämä on tällainen viimeinen rypistys.

Juttua muokattu 16.11. klo 14.51. Jutusta poistettu video.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat