Kotimaa

Tuttavat kummastelivat vierasta autoa metsätiellä – Eteläeurooppalainen aggregaattikauppias koki kauhun hetkiä Sysmässä

Julkaistu:

Poliisin mukaan hätäiset ja väärät johtopäätökset johtivat pahoinpitelyyn.
Eteläeurooppalaisen konekauppiaan kaupanteko sai ikävän käänteen kesällä Sysmän maaseudulla. Noin 50-vuotias kauppias sopi traktorilla liikenteessä olleen paikallisen kanssa, että tien varressa alkanutta kaupantekoa jatkettaisiin tämän kotitilalla.

Miehet lähtivät ajoneuvoillaan matkaan. Traktori ajoi ensin ja näytti tietä perässä seuranneelle kauppiaalle.

Pienellä metsätiellä traktorin ja kauppiaan autoon perään ilmestyi sattumalta kaksi autoa, jotka kuuluivat traktorimiehen tuttaville.

 

Että mikäs juttu tämä on. Ja siitähän se sitten lähti kehittymään.

– He näkivät heidän mielestään epäilyttävän auton, joka seuraa heidän tuttavansa traktoria – että mikäs juttu tämä on. Ja siitähän se sitten lähti kehittymään, kuvailee rikoskomisario Ville Hahn tilannetta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Väärinymmärrys varkaudesta

Kauppias pelästyi metsän keskellä perässä olevia autoja ja pysähtyi kääntöpaikalle hieman ennen traktorimiehen kotia. Traktorimies ei katsonut taakseen vaan jatkoi matkaa kotiin saakka ja sai kuulla tilanteesta vasta jälkeenpäin.

Tuttavat, noin 50-vuotiaat paikallismiehet, pysäyttivät autonsa. Toinen pysähtyi kauemmas tien varteen ja toinen kääntöpaikalle sulkien tien siten, ettei kauppias päässyt autolla eteenpäin.

Yhteistä kieltä ei ollut, ja paikallinen mies näki kauppiaan autossa aggregaatteja. Hän epäili niitä varastetuiksi.

– Tuttavat eivät tulleet missään vaiheessa tietoisiksi siitä, että aggregaattikaupoista oli sovittu, Hahn kertoo.

Metsän keskelle mottiin joutunut kauppias pelästyi tilannetta, ja hän yritti autollaan väkisin karkuun.

 

Se on Sysmän maaseutua. Jos verrataan Helsingin Kaisaniemen Maailma kylässä -konserttia ja tätä tapahtumapaikkaa, niin onhan ne täysin kaksi eri maailmaa.

– Se on Sysmän maaseutua. Jos verrataan Helsingin Kaisaniemen Maailma kylässä -konserttia ja tätä tapahtumapaikkaa, niin onhan ne täysin kaksi eri maailmaa. Se on ihan metsän keskellä, täysin maaseutua, kuvailee poliisi paikkaa.


Nyrkit nousivat

Karkuun yrittäminen kesken keskustelun oli kuitenkin tuttavalle merkki siitä, että mieheen liittyy jotain hämärää ja laitonta, joten hän juoksi karkuun yrittäneen auton perään.

Kauppiaan auto luisui tilanteessa ojaan, koska tie oli suljettu.

Tuttava juoksi paikalle ja löi autossaan istunutta kauppiasta ikkunasta kasvoihin. Myös tien laitaan pysähtynyt tuttava tuli paikalle ja löi autosta noussutta kauppiasta ajatellen puolustavansa ystäväänsä varkaalta.

Paennut kauppias eksyi metsään

Kauhistunut kauppias pakeni metsään ja soitti hätäkeskukseen. Hän ei tiennyt sijaintiaan vaan harhaili metsässä tunnin ajan ennen kuin löysi isomman tien ja sai apua.

Aggregaattikauppias sai kasvoihinsa ruhjeita, jotka eivät vaatineet sairaalahoitoa. Poliisi ei tiedä, missä hän tällä hetkellä on.

Poliisi on tutkinut asiaa pahoinpitelynä ja jättänyt tapauksen syyteharkintaan.

Aggregaattikauppiaan kaupoissa ei ollut poliisin mukaan mitään epäselvyyksiä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt