Valmet Automotiven autotehtaalla järkyttävä tilanne: työntekijä joi kahvia ja sai rajuja oireita – ”Maitokahvissa on ollut jotain siihen kuulumatonta ainetta” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Valmet Automotiven autotehtaalla järkyttävä tilanne: työntekijä joi kahvia ja sai rajuja oireita – ”Maitokahvissa on ollut jotain siihen kuulumatonta ainetta”

Valmet Automotiven Uudenkaupungin Telakanmäen toimipisteessä tapahtui maanantaina mystinen episodi, jonka selvittämiseksi tarvittiin poliisin apua.

Telakanmäen toimipiste sijaitsee muutaman kilometrin päässä varsinaisesta autotehtaasta.­

17.10.2018 11:02 | Päivitetty 17.10.2018 14:59

IS:n tietojen mukaan yksi toimipisteen työntekijöistä sai erittäin voimakkaita oireita, minkä takia paikalle kutsuttiin ambulanssi ja poliisit paikalle.

Valmet Automotiven viestintäpäällikkö Mikael Mäki vahvistaa asian IS:lle. Tehtaassa selvitetään sitä, onko kyseessä kenties mahdollisesti tahallinen myrkytysyritys.

Mäki vahvistaa IS:lle, että työntekijä sai oireita juomastaan kahvista, jonne työntekijä oli laittanut maitoa. Tämänhetkisten epäilyjen mukaan maidossa oli siihen kuulumatonta ainetta. Oireet tulivat hyvin nopeasti kahvinjuonnin jälkeen. Keski-ikäinen työntekijä joi kahvia taukohuoneessa.

– Tästä on poliisitutkinta menossa. Minulla, eikä kenelläkään meistä ole vielä tarkkaa tietoa, mikä tämän tapahtuman tausta on ollut.

– Meidän (tämänhetkinen) käsitys on se, että ketään ei ole ollut tarkoitus myrkyttää. Mutta se pitää paikkaansa, että maitokahvissa on ollut jotain siihen kuulumatonta ainetta. Ja tämä aine on saanut aikaiseksi toisessa henkilössä, joka on sitä maitoa juonut, hyvin voimakkaan reaktion. Se on näkynyt pahoinvointina ja oksenteluna, Mäki kertoo IS:lle.

Hänen mukaansa työntekijä siirrettiin sairaalahoitoon tarkastukseen ja tutkimuksiin.

– Tällä hetkellä hänellä ei ole mitään ongelmaa. Hän on tervehtynyt täysin, Mäki sanoo huojentuneena.

Työntekijä palaa töihin mahdollisesti jo torstaina. Mäen mukaan yritys suhtautuu asiaan kuitenkin suurella vakavuudella. Se ei ole vielä selvinnyt, mitä ainetta maidossa oli.

– Suhtaudumme asiaan erittäin vakavasti. Ja ajatus siitä, että tämä olisi tahallinen teko, niin se ei tietenkään sovi Valmet Automotiven toimintamalliin ja politiikkaan millään tavalla.

– Olemme välittömästi käynnistäneet organisaation sisäisiä toimenpiteitä, joissa on käsitelty tätä asiaa nimenomaan Telakanmäen ja siellä työskentelevien henkilöiden kanssa, Mäki selvittää.

Kukaan muu työntekijä ei ole oireita saanut. Mäen mukaan yritys odottaa nyt sitä, mitä poliisi saa tutkimuksissaan selville.

– Yhteydenpito Telakanmäen henkilöstön kanssa jatkuu. Heillä on mahdollisuus keskustella työnantajan edustajien kanssa. Olemme miettineet myös tapaamisia, jotka helpottaisivat oloa siellä, Mäki sanoo.

Hänen mukaansa tapaus on aiheuttanut työntekijöissä järkytystä.

– Kyllä se on sitä kieltämättä aiheuttanut, Mäki myöntää.

Lounais-Suomen poliisi tiedotti keskiviikkoiltapäivällä tutkivansa asiaa epäiltynä pahoinpitelynä. Poliisi on suorittanut tapahtumapaikalla teknistä tutkintaa.

Mahdollinen epäilty myrkyttäjä ei ole poliisin tiedossa. Tässä vaiheessa poliisi ei tiedota asiasta enempää.

Telakanmäen toimipiste sijaitsee muutaman kilometrin päässä varsinaisesta autotehtaasta. Toimipiste toimii varastona autojen osille. Oireita saanut työntekijä työskentelee toimipisteessä varastotyöntekijänä.

Päivitetty kello 13.40. Poliisi tiedotti tutkivansa asiaa.

Korjattu otsikkoa kello 14.57. Laitettu otsikkoon, että välikohtaus tapahtui Valmet Automotivella, ei Valmetilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?