Kotimaa

Mikael Jungner hämmästelee Ylen toimittajan Louhimies-viestejä – ”Erikoinen tapaus”

Julkaistu:

Entinen Ylen toimitusjohtaja Mikael Jungner kommentoi Aku Louhimiehen tapausta Twitterissä.
Ilta-Sanomat uutisoi maanantaina, että Aku Louhimiehen tulevaisuus Ison-Britannian yleisradioyhtiön BBC:n suursarjassa on auki. Louhimies on ollut mukana toisesta maailmansodasta kertovassa World on Fire -sarjassa.
Louhimiehen agentin Richard Cookin mukaan Louhimies suostui astumaan syrjään projektista sen jälkeen, kun Ylen virkavapaalla oleva toimittaja Sara Rigatelli oli ottanut yhteyttä BBC:hin ja kertonut briteille ohjaajaa viime keväänä ympäröineestä kohusta. Rigatellin maaliskuisessa jutussa useat naisnäyttelijät kritisoivat Louhimiehen työtapoja ja muun muassa kertoivat kokeneensa alistamista ja nöyryyttämistä.

Tiistai-iltana tapausta hämmästeli myös Ylen entinen toimitusjohtaja Mikael Jungner Twitter-tilillään.

– Erikoinen tapaus tämä Aku Louhimiehen tapaus. Jos toimittaja vapaa-ajallaan näkee vaivaa haitatakseen aiemmin journalisminsa kohteena olleen ihmisen elämää, saattaa se kyseenalaiseksi myös sen aiemman journalismin. Ristiretkellä oleva toimittaja ei ole riippumaton toimittaja, hän sanoo.
Jungner on entinen SDP:n poliitikko. Hän oli kansanedustaja vuosina 2011–2015. Vuosina 2005–2010 hän toimi Yleisradion toimitusjohtajana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ylen uutistoiminnan johtaja ja päätoimittaja Jouko Jokinen kertoi aiemmin Ilta-Sanomille, että Ylessä käsitellään Louhimiestä koskeva tapaus sisäisesti.
– Varmaan meidän pitää taas uudestaan käydä läpi, mitä tarkoittaa se, että ollaan virkavapaalla, opintovapaalla, vanhempainvapaalla tai ihan kesälomalla. Mielestäni olisi hyvä, että työ ja vapaa erotettaisiin selkeästi, Jokinen sanoi.

Louhimies: Pidetään Ylestä hyvää huolta

Myös Aku Louhimies kommentoi asiaa vielä tiistai-iltana. Louhimies kiitti omassa Facebook päivityksessään ihmisiä saamastaan tuesta ja puolusti myös Yleisradiota.
– Median toimintaa on toki voitava arvioida kriittisesti, mutta tehdään se sivistyneesti. Toimituksissakin sattuu virheitä, Louhimies kirjoittaa.

Louhimiehen mukaan Yle on tärkeä.

– Se on keskeinen osa suomalaista yhteiskuntaa. Siellä on myös töissä paljon erittäin hyviä ja osaavia ihmisiä. Se on meidän kaikkien. Pidetään Ylestä hyvää huolta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt