Agentti: Toinen ohjaaja korvasi Louhimiehen – ”Toimittajan väliintulo vahingoittanut suhdetta tuotantoon” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Agentti: Toinen ohjaaja korvasi Louhimiehen – ”Toimittajan väliintulo vahingoittanut suhdetta tuotantoon”

Aku Louhimiestä edustava agentti kertoo, että ohjaajan palkkiosta BBC:n suurtuotannossa oli päästy sopimukseen, ennen kuin suomalaistoimittaja otti yhteyttä BBC:hin. Agentin mukaan Louhimies suostui yhteydenoton jälkeen vetäytymään projektista.

Aku Louhimies joutui sivuun BBC:n suurproduktiosta.

16.10.2018 19:48

Ohjaaja Aku Louhimiehen oli määrä ohjata BBC:n suurproduktion World on Fire -sarjan kaksi jaksoa. Nyt jaksoihin on palkattu toinen ohjaaja.

Louhimiehen agentin Richard Cookin mukaan Louhimies suostui astumaan syrjään projektista sen jälkeen, kun suomalaistoimittaja oli ottanut yhteyttä BBC:hin ja kertonut briteille ohjaajaa viime keväänä ympäröineestä kohusta. Useat näyttelijät syyttivät Louhimiestä tuolloin alistavista ja nöyryyttävistä työtavoista.

– Mitä tulee siihen, että BBC on ottanut etäisyyttä Louhimieheen, se on oikeastaan BBC:n asia. Mutta Louhimies suostui astumaan syrjään tuotannon hyväksi, sillä hän välittää projektista paljon, Cook viestittää.

Cookin mukaan hän oli päässyt sopimukseen Louhimiehen palkkiosta ennen kuin ohjaaja aloitti työt. Louhimies ehti olla mukana World on Fire -sarjan esituotannossa Manchesterissa ja Prahassa.

Sopimuksen kohtalo on nyt epäselvä.

– En valitettavasti voi kommentoida käynnissä olevia sopimusneuvotteluita Mammothin tai BBC:n kanssa juuri nyt, Cook sanoo.

Louhimiehen oli tarkoitus ohjata seitsemänosaisen sarjan neljäs ja viides jakso. Cookin mukaan toinen ohjaaja työskentelee parhaillaan kyseisten jaksojen parissa.

Cook kertoi aiemmin Helsingin Sanomille, että aluksi BBC ei antanut Louhimiehelle mahdollisuutta kommentoida suomalaistoimittajan esittämiä väitteitä. Nyt ohjaaja on kuitenkin ollut yhteydessä sarjan tuotantoon.

– Aku on viime päivinä ollut suoraan yhteydessä BBC:hin ja (sarjan tuotantoyhtiöön) Mammothiin, mutta vaikuttaa siltä, että toimittajan väliintulo on selkeästi vahingoittanut hänen suhdettaan tuotantoon, sillä siihen pisteeseen asti se toimi oikein hyvin, Cook kertoo IS:lle.

Ilta-Sanomat ei ole useista yrityksistä huolimatta tavoittanut BBC:n tai Mammoth Screenin edustajia kommentoimaan Louhimiehen tapausta. Maanantai-iltana World on Fire -tuotantoa lähellä oleva lähde kertoi, että ”Aku Louhimies ei ole osa tuotantoa”.

Louhimies kertoi maanantai-iltana Facebookissa olleensa mukana BBC:n suurtuotannossa, kunnes Ylen toimittaja oli yllättäen ottanut yhteyttä Britanniaan ja välittänyt ”raskauttavia tietoja” Louhimiehestä. Louhimies kirjoitti hänen työnsä produktiossa olevan yhteydenoton myötä auki.

Ilta-Sanomat tavoitti maanantaina Louhimiehen tarkoittaman toimittajan Sara Rigatellin. Rigatelli myönsi olleensa yhteydessä BBC:hin ja kertoneensa Louhimiehen taustasta. Toimittajan mukaan yhteydenoton syynä oli uutisvinkin tarkistaminen.

Ylen mukaan on ”absurdi väite,” että Louhimies olisi laitettu hyllylle Ylen toimittajan seurauksena.

– Se kuulostaa minusta erikoiselta, sillä normaalista uutistyöstä oli kyse. Ihan peruskulttuuriuutista on selvitetty, joten tällainen väite on hyvin absurdi, Ylen kulttuuri- ja elämäntapatoimituksen vt. päällikkö Tuomas Ferm kommentoi tiistaipäivänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?