Kotimaa

Kalajoen ulosajosta hengissä selvinnyt 17-vuotias kertoi yön tapahtumista – Seurue oli menossa kyläilemään kaverin luokse

Julkaistu:

Kalajoen kolarista selvinnyt on kertonut poliisille tapahtumista.
Poliisi on päässyt tänään puhuttamaan Kalajoen auto-onnettomuudesta selvinnyttä. 17-vuotias nuorukainen oli ainoa joka selvisi hengissä auton ulosajossa.

Onnettomuudessa kuoli 18-vuotias kuljettaja ja kaksi kyydissä ollutta.

– Hänellä on jonkinlaisia muistikuvia, että he ovat illan aikana liikuskelleet yhdessä. Heillä on ollut tarkoitus mennä kyläilemään kaverin luokse Tyngän kylään, rikoskomisario Jan Sormunen kertoo.

Onnettomuus tapahtui lauantain vastaisena yönä. Onnettomuuspaikka on Tyngän kylästä noin kilometri Kalajoen suuntaan. Tie kaartuu paikalla loivasti vasemmalle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– He olivat ajamassa Tynkää kohden, mutta ei hänellä ole hirveästi muistikuvia tästä ajotapahtumasta.

Sormunen kertoo, että nuoret olivat liikkeellä kaveriporukalla.

17-vuotias istui auton takapenkillä. Hän käytti turvavöitä.

Auto romuttui ulosajossa niin pahoin, että 17-vuotias jouduttiin irrottamaan autosta. Nuorukainen vietiin Ouluun sairaalaan.

– Hän on ok-kunnossa. Vammat eivät ole niin pahoja kuin alustavasti epäiltiin. Häntä on pystytty puhuttamaan ja hänen kanssaan on voitu keskustella, mutta hänellä ei ole paljon muistikuvia tapahtumasta, Sormunen kertoo.

Nuoret olivat liikkeellä Mersulla. Turvatyynyt laukesivat onnettomuudessa, mutta eivät pelastaneet nuoria. Auto ajoi ainakin 150 kilometrin tuntinopeutta.

Selvityksen alla on, oliko alkoholilla osuutta tapahtumaan.