Kotimaa

Lännen Media: Merivoimien johdolta väärää tietoa laillisuusvalvojalle – amiraali osallistui läheisensä nimitysasian valmisteluun

Julkaistu:

Puolustusvoimien komentaja hyväksyi kyseisen henkilön valinnan johtotason tehtävään saman vuoden lokakuussa.
Pääesikunnan oikeudellinen osasto on saanut Merivoimien johdolta virheellistä tietoa lippueamiraali Timo Hirvosen virkatoimista tämän läheisen henkilön nimitysasiaan liittyvästä valmistelusta, kertoo Lännen Media.

Merivoimien antaman kirjallisen lausunnon mukaan Hirvonen ei ole esikuntapäällikkönä vaikuttanut läheisensä valintaan johtotason tehtävään Puolustusvoimissa vuonna 2016. Laillisuusvalvonnalle annettu lausunto liittyi esteellisyysselvittelyyn, joka aloitettiin Pääesikuntaan saapuneiden nimettömien ilmiantokirjeiden pohjalta heinäkuussa.

Lännen Median tietopyyntöönsä saaman kirjallisen vastauksen mukaan amiraali Hirvonen on osallistunut 2. kesäkuuta 2016 Merivoimien edustajana valmistelevaan kokoukseen, jossa käsiteltiin Puolustusvoimien henkilövalintoja. Kokous pidettiin Pääesikunnassa Helsingissä. Yksi tehtävä- ja seuraajasuunnittelukokouksessa käsitellyn Merivoimien listan henkilöistä oli Hirvosen läheinen.

Puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg hyväksyi kyseisen henkilön valinnan johtotason tehtävään saman vuoden lokakuussa. Puolustusvoimien henkilöstöpäällikkö Timo Junttila esitteli asian komentajalle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lännen Media lisäsi kertoo, että kokousosallistumisen lisäksi sillä on hallussa muutakin tietoa Hirvosen osallistumisesta läheisensä nimityksen valmisteluun ennen kesäkuun kokousta. Hallintolain mukaan viranhaltija on esteellinen, jos käsiteltävänä olevan asian ratkaisusta on odotettavissa erityistä hyötyä tai vahinkoa hänelle tai hänen läheiselleen.