Kotimaa

Kalajoella surullinen tunnelma – ihmisiä kokoontui illansuussa kirkkoon: ”Elämän pitäisi olla edessä ja yhtäkkiä se päättyy”

Julkaistu:

Kalajoella sekä kaupunki että seurakunta tarjoavat kriisiapua paikkakuntalaisille lauantain vastaisena yönä tapahtuneen rajun auto-onnettomuuden takia.
Kolme kalajokelaista nuorta miestä kuoli ja yksi loukkaantui ulosajossa lauantain vastaisena yönä. Tänä vuonna ajokortin saaneen 18-vuotiaan nuoren miehen ohjaama henkilöauto suistui rajusti Ylivieskantieltä Tyngän kylän lähistöllä aamuyhden jälkeen.

Sekä kaupunki että seurakunta tarjoavat kriisiapua paikkakuntalaisille. Nuorisotalo Alex oli auki jo lauantaina ja on auki myös sunnuntaina. Paikalla on keskusteluapuna ja tukena nuorisotalon henkilökuntaa.

Kalajoen kouluilla ja oppilaitoksissa on tarjolla kriisiapua maanantaina.

Kalajoen kirkko oli lauantai-iltana auki hiljentymistä, kuuntelemista ja keskustelua varten. Lisäksi Kalajoen seurakuntakodilla oli lauantaina nuortenilta, jonne saapui tueksi kirkon työntekijöitä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kalajoen kirkkoherran Kari Laurin mukaan kirkkoon kokoontui illansuussa parikymmentä henkeä. Tunnelma paikkakunnalla on Laurin mukaan surullinen.

– Kyllähän tällainen tapaus koskettaa, kun on nuorista kavereista kysymys, joiden elämän pitäisi olla edessä ja yhtäkkiä se päättyy, Lauri sanoi STT:lle.


Lauri arvioi, että onnettomuus nousee esille myös sunnuntain jumalanpalveluksissa. Varsinainen suruhartaus Kalajoen kirkossa järjestetään tiistai-iltana.

Lue lisää: 4 avointa kysymystä: Nämä asiat ovat yhä hämärän peitossa Kalajoen onnettomuudessa

Lue lisää: Kalajoen turma on valitettavan tyypillinen nuoren kuljettajan onnettomuus