Kotimaa

Aamuposti: Seurakunta varoittaa nuorten vanhempia ovelasta puijauksesta – ”Lupalappua on käytetty väärin”

Julkaistu:

Perhe-elämä
Riihimäen seurakunta on huolissaan siitä, että teini-ikäiset viettävät öitään muualla kuin virallisesti ilmoittavat.
Riihimäen seurakunnan nuorisotyössä on syksyn aikana havaittu, että teini-ikäiset käyttävät sen lupalappuja muuhun kuin pitäisi.

Lupalappujen tarkoitus on viestiä kodin ja seurakunnan välillä, missä nuori liikkuu ja että tämä on ilmoittautunut seurakunnan toimintaan. Nyt seurakunnassa on tullut ilmi tapauksia, joissa vanhemmat luulevat nuorten lähteneen esimerkiksi seurakunnan leirille, mutta he ovatkin menneet yökyläilemään muualle.

– Riihimäen seurakunnan nuorisotyö on saanut tiedon että toiminnassamme käytettävää toimintaan osallistumisen lupalappua on käytetty väärin ja väärennetty, kirjoittaa johtava nuorisotyönohjaaja Jaakko Malinen Riihimäki -Facebook-ryhmän sivuille keskiviikkona 10. lokakuuta.

Malinen kertoo Aamupostille, että väärinkäytökset ovat Riihimäen seurakunnassa yksittäistapauksia. Hän kehottaa silti vanhempia valppauteen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lupalappu on Riihimäen seurakunnalle virallinen dokumentti, joka seurakunnan mukaan täytetään turvallisuussyistä ja sen väärentäminen on rikos.

Jatkossa huoltaja saa omaan sähköpostiinsa tiedon nuoren ilmoittautumisesta, Malinen jatkaa Facebook-postauksessaan.

– Mikäli sähköpostia ei ole tullut ja nuori odottaa lupalappuun allekirjoitusta, suosittelemme nuoren kanssa keskustelua siitä, mistä todella on kysymys.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt